Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Streľba na škole. Chlapec postrelil spolužiaka
Zdielať na

Streľba na škole. Chlapec postrelil spolužiaka

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Chlapec postrelil spolužiaka v škole v Spišskej Novej Vsi. Záchranári ho vzali s poranením hlavy do nemocnice

K nehode došlo v škole na Nejedlého ulici. Brok zo vzduchovky zranil jedného chlapca počas vyučovania. V škole majú malú strelnicu. Žiaci sa tu v rámci vyučovania venujú aj športovej streľbe zo vzduchovky. Na strelnici boli žiaci siedmej triedy. "Na hodinách športovej prípravy, na športovej streľbe došlo k úrazu, zo vzduchovej pušky. Vyšetruje to polícia," povedal riaditeľ školy Miroslav Nováček.

Pedagógovia chlapcovi podali okamžite prvú pomoc. Brok ho zranil v oblasti čela. Syn2: tel naciniakova: "Posádka ošetrila maloletého chlapca, ktorý mal strelné poranenie v oblasti tváre. Bol však mimo ohrozenia života. Bol prevezený do nemocnice v Spišskej Novej Vsi," uviedla hovorkyňa záchranárskej skupiny Katarína Načiniaková.

Leteckí záchranári ho transportovali v stabilizovanom stave do detskej fakultnej nemocnice. Počas prevozu bol napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Záchranárov v škole vystriedali policajti. Dorazil aj technik, ktorý zaisťoval stopy. "Rozsah zranení v tejto chvíli nie je známy. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Bližšie informácie o prípade poskytneme hneď, ako to situácia dovolí," informuje hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová. "Je nám to veľmi ľúto. Informovali sme rodičov. Verím, že nepôjde o vážnu situáciu. Nemám žiadne informácie, čakám. Je to v štádiu šetrenia," dodal Nováček. 

​Vodič prešiel na križovatke na červenú a policajti museli strieľať:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy