Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obyvatelia v ohrození. Na východe vyčíňal vietor a strhával strechy
Zdielať na

Obyvatelia v ohrození. Na východe vyčíňal vietor a strhával strechy

MYSLINA / Na väčšine východného Slovenska bola v utorok vyhlásená výstraha pred silným vetrom. V obci Myslina strhlo polovicu plechovej strechy na dome. Podľa hasičov boli v ohrození aj miestni obyvatelia, ktorí v tom čase mierili do kostola.

Výstraha pred silným vetrom platila včera na väčšine východného Slovenska. V obci Myslina nápor vetra nevydržala strecha. Vietor strhol plechy na dome, ktorý momentálne nie je obývaný. "Fúkal silný vietor a zobral polovičku strechy," uviedla starostka obce Helena Podolínska. Podľa slov starostky obce, ľudia v tom čase práve smerovali do kostola. "Bol ohrozený majetok obce, budova obecného úradu, taktiež kostol a občania, ktorí práve išli do kostola," povedala starostka.

​Vietor v obci udrel takou silou, že plechy zo strechy domu doslova odleteli. Na mieste zasahovali hasiči z Humenného. Časti poškodenej strechy podľa nich ohrozovali aj ľudí. "Na mieste sme zistili, že sa jedná o poškodenú strechu, ktorá ohrozovala okoloidúcich ľudí aj automobily," opísal situáciu Eduard Atilla Becz, veliteľ zásahu HaZZ 

"Bol ohrozený majetok obce, budova obecného úradu, taktiež kostol a občania, ktorí práve išli do kostola," povedala Helena Podolínska. Hasiči museli strechu postupne rozoberať. "Strecha bola rozobraná, zvyšok sme priklincovali a zabezpečili, poučili sme aj majiteľa," dodal Eduard Atilla Becz. 

Starostka hovorí, že vyčíňanie vetra v obci trvalo len pár minút. No aj počas takej krátkej doby stihol narobiť škody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy