Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Odhodená cigareta zničila niekoľko chatrčí. Požiar zhoršoval aj vietor
Zdielať na

Odhodená cigareta zničila niekoľko chatrčí. Požiar zhoršoval aj vietor

MNÍŠEK NAD HNILCOM / Dramatickú noc majú za sebou obyvatelia miniosady v Mníšku nad Hnilcom. Do tla im vyhoreli chatrče. Deti z objektov vyťahovali, keď im už horelo nad hlavami. O požiar sa postaral jeden z osadníkov, ktorý odhodil cigaretu.

Podľa obyvateľov môže za všetko cigareta. Majiteľ domu sa ani netají tým, že ju zle odhodil. Zapálená cigareta totiž skončila na záclone. Tá začala tlieť, čo si muž nevšimol. Postupne sa ale rozhorela, keď zbadali plamene na okne, bolo neskoro. Keďže v tejto osade nemali vodu, nebolo ani s čím hasiť.

Plamene sa rozširovali z jednej drevenej stavby na druhú. Z domov miestni vybiehali iba v papučiach a svetroch, ostatné veci pohltili plamene. Osadníci tak noc strávili iba v tom, čo mali na sebe. Prichýlili ich dočasne susedia. "Silný vietor napomáhal horeniu, požiar sa rýchlo šíril. Vzhľadom na to, že celý objekt je z dreva," povedal veliteľ dobrovoľných hasičov z Mníška nad Hnilcom Peter Rusnák. 

Hasiči tu už nemali čo zachraňovať. Zasahovali posádky profesionálov z Gelnice a dobrovoľníkov z Mníška nad Hnilcom. Počas hasenia museli byť chlapi mimoriadne obozretní. Konštrukcia sa im rozpadávala nad hlavami. Zvyšky stropov im zase horeli pod nohami. Šťastím je, že sa pri požiari nik nezranil. Tohto prípadu sa už chytili aj gelnickí policajti, tí ešte v noci začali vyšetrovanie. "V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

Požiar zničil aj prístavby v okolí murovaného domu na Spiši. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy