Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Si podvodník a volám políciu! Žena sa nedala oklamať a obrať o kopu peňazí
Zdielať na

Si podvodník a volám políciu! Žena sa nedala oklamať a obrať o kopu peňazí

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Prípady podvodníkov, ktorí sa snažia rôznymi spôsobmi vylákať peniaze od dôchodcov je stále veľa. Aj napriek tomu, že polícia varuje občanov, aby sa nedali oklamať, povedomie o tejto kriminálnej činnosti stále nie je dostačujúce. Anna je ale žiarivým príkladom toho, ako sa nenechať oklamať. 

Neznámy muž zavolal Anne a predstavil sa ako lekár. Oznámil jej, že jej syn spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej dve ženy z Maďarska utrpeli vážne zranenia. Páchateľ žene uviedol, že jej syn je taktiež v nemocnici, a že zranené ženy nebudú kontaktovať políciu pokiaľ dostanú peniaze. Páchateľ tiež povedal, že má poslať 1 800 eur na konkrétnu adresu a nemá o tom nikomu hovoriť.

Anna sa ale oklamať nedala, informáciu si najskôr overila u svojej vnučky a neskôr aj u samotného syna. Počkala si, pokiaľ páchateľ opäť zavolá. Povedala mu, že žiadne peniaze mu nezašle, lebo je podvodník a všetko nahlási na políciu. Anna si svojou duchaprítomnosťou a zdravým úsudkom ušetrila 1 800 eur.

Mužovi hrozí v prípade vypátrania a preukázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Podvodných telefonátov, kde sa neznámy muž predstaví ako lekár pribúda. S malými obmenami v príbehu, sa takto snaží okradnúť najmä dôchodcov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy