Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podgurážený muž hodil po kolegovi stoličku. Tomu sa zapichla do krku
Zdielať na

Podgurážený muž hodil po kolegovi stoličku. Tomu sa zapichla do krku

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Policajti a záchranári zasahovali vo firme v Bánovciach nad Bebravou. Pobili sa tam dvaja podgurážení kolegovia – žeriavnik a viazač. Jeden vzal stoličku a hodil ju po kolegovi. Tomu sa zapichla do krku. Útočník sa zľakol a hneď zavolal záchranku.

Muži sa začali hádať v šatni, o piatej hodine ráno. "Obaja muži boli pod vplyvom alkoholu," uviedol policajný hovorca v Trenčíne Pavol Kudlička. Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície žeriavnik s viazačom popíjali tvrdý alkohol. Netrvalo dlho a začali sa hádať. "Obvinený mal v šatni pre zamestnancov fyzicky napadnúť 41-ročného muža," dodal Kudlička.

Tridsaťtriročný útočník chytil do ruky stoličku a hodil ju do svojho kolegu. "Kovová nožička stoličky sa mu zapichla v pravej strane krku, čím mu spôsobila bodnú ranu s priemerom jeden centimeter a závažné poškodenie priedušnice v dôsledku čoho došlo k silnému krvácaniu," povedal policajný hovorca v Trenčíne Roman Tarabus. 

Útočník sa zľakol a okamžite zavolal záchranku. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme poslali k mužovi, ktorý utrpel poranenie krku. Zraneného sme odviezli do nemocnice," uviedla hovorkyňa operačného strediska záchrannej služby Alena Krčová. Zranený muž skončil vo fakultnej nemocnici v Trenčíne, na oddelení úrazovej chirurgie. Lekárom sa ho podarilo zachrániť. Musel sa podrobiť operácií. Momentálne je už pri vedomí a mimo ohrozenia života.

Útočníka policajti zadržali a skončil za mrežami. "Vyšetrovateľka vzniesla obvinenie vo veci zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, voči 33-ročnému mužovi z Bánoviec nad Bebravou," povedal Kudlička. 

"Existuje obava, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti, respektíve, že svoj čin dokoná, preto ho sudca okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou vzal do väzby," dodal Tarabus.

Kontaktovali sme aj vedenie firmy. To sa k incidentu odmietlo vyjadriť. Prípad vyšetruje iba polícia. Inšpektorát práce nikto nekontaktoval, pretože k útoku nedošlo na pracovisku, ale v šatni. "Inšpektorát práce predmetnú udalosť neprešetruje. Pracovný úraz je poškodenie zdravia zamestnanca, ktoré sa stalo pri plnení pracovných úloh alebo v súvislosti s ním," uviedol hovorca Inšpektorátu práce v Trenčíne Juraj Hajšo. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy