Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po nehode nafúkal 3,5 promile. Vodičovi humor nechýbal ani po zadržaní políciou
Zdielať na

Po nehode nafúkal 3,5 promile. Vodičovi humor nechýbal ani po zadržaní políciou

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na okraji Nového Mesta nad Váhom sa v pondelok dopoludnia zrazili dve osobné autá. Ako sa ukázalo po príchode policajnej hliadky, nehodu zavinil opitý vodič. Nafúkal 3,5 promile a dobrú náladu mal aj po zatknutí.

Najskôr sa poriadne opil, potom si sadol za volant, aby krátko na to spôsobil nehodu. Šesťdesiatdvaročný robotník z Nového Mesta nad Váhom havaroval na rovnej ceste, keď náhle strhol riadenie do protismeru. Oproti jazdiaci vodič strieborného auta nemal šancu zareagovať. "Rútil sa vysokou rýchlosťou oproti mne, ale veľmi rýchlo, ja to odhadujem na 80-90 km/h, neviem čo urobil, možno fajčil, ja neviem," vyjadril sa účastník nehody. 

Ako sa ukázalo op príchode policajtov, pod nepochopiteľný manéver vodiča žltého Peugeota sa podpísala konzumácia alkoholu. Zrejme ho ale nebolo málo. "62-ročný vodič sa podrobil dychovej skúške s výsledkom merania 3,54 promile alkoholu v dychu. V zmysle zákona bol vodič obmedzený na osobnej slobode,"  vyjadril sa policajný hovorca Pavol Kudlička. 

Jazda v opitosti a ani zatknutie ale 62-ročnému mužovi na dobrej nálade neubrali. Snažil sa vtipkovať aj keď ho z policajnej stanice viezli k lekárovi. Vodič po absolvovaní lekárskeho vyšetrenia strávi minimálne jednu noc v cele policajného zaistenia. Po vytriezvení ho čaká obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. O jeho treste sa rozhodne v najbližších dňoch v zrýchlenom súdnom konaní. Za jazdu autom s viac ako 3 promile mu hrozí väzenia na 1 rok. 

Pozrite si reportáž o opitom mladíkovi, ktorý zrušil plynovod:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy