Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Najprv okradol dôchodkyňu, potom napadol policajného psa. Policajt musel vystreliť
Zdielať na

Najprv okradol dôchodkyňu, potom napadol policajného psa. Policajt musel vystreliť

TREBIŠOV / Polícia prijala oznam o lúpežnom prepade, ktorého obeťou sa stala dôchodkyňa z Trebišova. Lúpežníka sa v krátkom čase síce podarilo zadržať, no predchádzala tomu poriadna dráma. V ohrození boli nielen policajti, ale aj služobný pes Ciron, ktorý páchateľa vypátral. Tridsaťšesťročný muž má teraz na krku až dva trestné činy, za ktoré mu hrozí až osemročný pobyt za mrežami.

Sedemdesiatštyriročnú dôchodkyňu lúpežne prepadol 36-ročný muž. Stalo sa to v čase, keď sa žena práve vracala z kostola. Podľa polície lúpežník so ženou zápasil o kabelku, následkom čoho dôchodkyňa spadla na zem. Mužovi sa ju až vtedy podarilo z jej rúk vytrhnúť a utiecť. "Len toľko mi povedali, že v nedeľu prepadol jednu ženu, že mal nôž, ale prišla polícia," povedala obyvateľka Trebišova. 

"Poškodená žena zranenia neutrpela, materiálna škoda jej bola spôsobená vo výške 90 eur," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. Po podozrivom mužovi sa okamžite rozbehlo pátranie. Zúčastnil sa ho aj psovod so svojím služobným psom. 

Ciron išiel po pachovej stope smerom k mestskému parku, kde pri plote našiel odcudzenú kabelku. Ďalšia stopa ho priviedla až k páchateľovi, ktorý sa ukrýval v kroví. Na výzvy policajtov, aby odtiaľ vyšiel ale spočiatku nereagoval. "Následne osoba vyšla z kríkov, avšak počas toho, ako vychádzala, vytiahla z vrecka bundy nôž a snažila sa nožom bodnúť služobného psa," dodala Ivanová. 

Psovod sa mu v tom snažil zabrániť, a tak na zastrašenie páchateľa použil jeden varovný výstrel do vzduchu. "Podozrivý muž sa s nožom aj naďalej zaháňal na zakročujúcich policajtov a snažil sa z miesta ujsť, služobný pes ho ale zachytil," uviedla Ivanová. Útočníka to nezastavilo a na policajného psa opäť zaútočil nožom. Vtedy padol ďalší varovný výstrel. "Muž sa dal na útek, policajné hliadky ho ale zadržali a spacifikovali," dodala Ivanová. 

Tridsaťšesťročný Matúš bol po zadržaní umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ ho už obvinil z trestných činov lúpeže a útoku na verejného činiteľa. Zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," povedala Ivanová. 

​Policajné psy pri zásahoch často pomáhajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy