Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V prípade smrti matky a jej syna už polícia obvinila otca. Mal ich dobodať
Zdielať na

V prípade smrti matky a jej syna už polícia obvinila otca. Mal ich dobodať

ŽILINA / V nedeľu podvečer boli na žilinskom sídlisku Hájik v byte nájdení dvaja mŕtvi ľudia. Malo by ísť o 47-ročnú ženu a približne 15-ročného chlapca. Ďalšia osoba v byte bola zranená. Štyridsaťosemročného muža už v súvislosti s touto udalosťou policajti zadržali. V prípade už aj padlo obvinenie.

Polícia na mieste vykonávala všetky potrebné prvotné procesné úkony a opatrenia. Ani nie do 24 hodín padlo v tomto prípade obvinenie. "Vyšetrovateľ obvinil 48-ročného Miroslava z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Obvinený mal počas uplynulého víkendu v byte na žilinskom sídlisku úmyselne usmrtiť svoju 47-ročnú manželku a 15-ročného syna. Mal im nožom spôsobiť viaceré bodné zranenia, na následky ktorých zomreli," uvádza policajný hovorca v Žiline Radko Moravčík. 

Muža polícia zadržala a spracujú aj podnet na jeho vzatie do väzby. Za vraždu najbližších mu hrozí doživotie. 

Záchranárom sa v nedeľu večer po príchode do bytu na druhom poschodí naskytol otrasný pohľad. Našli v ňom 47-ročnú ženu a 15-ročného chlapca. Matka ani jej syn už ale nejavili známky života. Na miesto tragédie okrem vyšetrovateľov a kriminalistov večer smeroval aj krajský riaditeľ. "Môžem potvrdiť, že na sídlisku sa našli dve telá - žena a muž. Prebiehajú procesné úkony," povedal riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Aurel Gonščák.

Štyridsaťosemročného muža, ktorý mal na tele bodno-rezné poranenia previezli z bytu záchranári do žilinskej nemocnice. Práve tohto muža mali policajti v súvislosti s tragédiou aj zadržať. V nemocnici ho strážili policajti. Poranenia 48-ročného Miroslava neboli tak vážne, aby zostal v nemocnici hospitalizovaný. Po ošetrení ho policajti v súvislosti s touto tragédiou zadržali. 

Manželia sa podľa informácií TV JOJ do Žiliny a do bytu na sídlisku Hájik presťahovali len koncom minulého roka. Úlohou vyšetrovateľov teraz bude zistiť čo tragédii predchádzalo. Oficiálne ešte nikoho neobvinili. 

Prvé informácie sme priniesli v nedeľu večer.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy