Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Psa niekto uviazal na odľahlom mieste k stromu. Zomieral v bolestiach, nemohol si ani ľahnúť
Zdielať na

Psa niekto uviazal na odľahlom mieste k stromu. Zomieral v bolestiach, nemohol si ani ľahnúť

GALANTA / Mimoriadne krutým spôsobom sa niekto zbavil zhruba ročného kríženca. Psík, ktorého uviazali o strom na odľahlom mieste, zomieral v bolestiach. Stalo sa to pri obci Malá Mača. Prípadom sa už zaoberá polícia.

V blízkosti potoka, stovky metrov za dedinou, v poli niekto uviazal o strom zhruba 12-mesačného kríženca a nechal ho napospas osudu. Zviera sa nedokázalo pre krátku vôdzku ani pohnúť. "On si nevedel, chudák, ani ľahnúť. Mohol len sedieť a hlavu musel mať iba vo vzduchu," povedal zástupca Útulku zvierat František Kubíček.

Navyše bez jedla a vody musel pes trpieť dlhé hodiny a dni. Podľa predbežných zistení k stromu ho doviedli v zime a uhynul zhruba pred mesiacom. "Zrejme niekedy na prelome roka ho musel páchateľ vyviazať," dodal Kubíček. 

Telo zvieraťa už bolo v rozklade. Ide o miesto, kam ľudia najmä v zime nechodia a až v sobotu ho náhodne našli okoloidúci. Dobrovoľníci z útulku kontaktovali políciu. "Poverený policajt začal trestné stíhanie pre prečin týrania zvierat," povedala policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

"To zviera bolo de facto kostra obtiahnutá kožou, musel tu trpieť hladom a smädom," dodal Kubíček. 

Skúsený špecialista z útulku na krutosť, akým spôsobom sa niekto zvieraťa zbavil, len ťažko hľadal slová. Pes očipovaný nebol a okolo krku mal čierny obojok.

Ak viete komu kríženec patril, kontaktuje políciu alebo útulok zvierat. "Ide o kríženca, zrejme staforda mierneho s bielym znakom na hrudi, aby poslali typ," vyzval Kubíček. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy