Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Redakcii TV JOJ sa ozval Jozef Drag, ktorý je na úteku. Najnovšie obvinenie považuje za výmysel
Zdielať na

Redakcii TV JOJ sa ozval Jozef Drag, ktorý je na úteku. Najnovšie obvinenie považuje za výmysel

BRATISLAVA / Známy recidivista Jozef Drag utiekol polícii. Korunného svedka v kauzách pozemkovej mafie hľadajú pre ďalší podvod. Televízii JOJ sa ale exkluzívne ozval. Má obavy o svoj život a najnovšie obvinenie považuje za výmysel.

Muž, ktorý kedysi šokoval tvrdením, že v podsvetí pracoval ako legalizant špeciálnych policajných zložiek, sa redakcii TV JOJ ozval písomne. Vraj ho kontaktovali policajti, pretože si nepreberá poštové zásielky. Následne sa dohodli, že ich bude čakať doma. "Priniesli mi poštu a keď som ju mal podpísať, naliehali, aby som vyšiel na ulicu. Povedal som, že nejdem, aby mi poštu podali, že im poštu podpíšem u mňa na pozemku," uviedol Jozef Drag, obvinený pre podvod a marenie spravodlivosti. 

Drag tvrdí, že mu poštu odmietli vydať a žiadali ho, aby ju prevzal mimo domu. Následne sa mal dozvedieť, že je na neho vydaný zatykač. "Na uvedenú osobu vydal Okresný súd Trenčín 28. januára tohto roku príkaz na zatknutie," uviedol hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

Ide o vec, ktorú vyšetruje polícia v Trenčíne ako podvod spolupáchateľstvom a marenie spravodlivosti. Obvinili ešte jedného muža, ktorého koncom januára vzal tamojší okresný súd do väzby. Krajský súd tento týždeň zamietol jeho sťažnosť. "Ja som po tomto incidente s policajtmi odišiel do domu, z druhej strany som mal odparkované auto a opustil som Šenkvice," dodal Drag.

Krátko pred treťou hodinou popoludní si mali policajti z Modry privolať posily. "Mojej rodine povedali, že som nebezpečný zločinec a všetkých vyhodili z domu údajne, aby ich pri zásahu proti mne nezastrelili," tvrdí Drag v stanovisku. 

Nový skutok siaha do roku 2017. Draga mal osloviť známy, ktorý v minulosti prebral firmu po kontroverznom podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi. Vraj potrebuje peniaze. Drag mu ponúkol, že mu nechá na istú dobu založiť pozemok v Kráľovej pri Senci. Následne sa tento muž obrátil na svojho známeho z Trenčína, aby mu požičal peniaze. Drag mal napísať trojstrannú dohodu, súčasťou ktorej malo byť poskytnutie sumy 30 000 eur. Poškodený však mal poslať iba 19 000 a k prevodu pozemku nedošlo.

Drag, ktorý už roky čelí obžalobe v kauze bytovej mafie, mu vraj navrhol, aby si nechal podpísať uznanie dlhu. Poškodený sa ale obrátil na políciu. Po tomto kroku ho mal Drag vyplatiť, o čom svedčí čestné prehlásenie. Poškodený to poprel. "Spoluobvineného vzali do väzby a ja som z domu odišiel, kým sa vec nevysvetlí, či už v prípravnom konaní alebo pred súdom, aby ma nepostihol rovnaký osud," uviedol Drag. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy