Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Akcia Pilot: Štyria obvinení idú do vyšetrovacej väzby
Zdielať na

Akcia Pilot: Štyria obvinení idú do vyšetrovacej väzby

BANSKÁ BYSTRICA / Počas protidrogovej razie pod názvom Pilot policajti v Lučenci zadržali a obvinili štyroch mužov. Okrem drog našli aj zbrane. Sudca rozhodoval o tom, či pôjdu do vyšetrovacej väzby. Nie je vylúčené, že padnú aj ďalšie obvinenia.

Sudca rozhodol o osude 4 mužov v priebehu dvoch hodín, najbližšie noci už strávia vo vyšetrovacej väzbe. S putami na rukách skončili po zásahu NAKA. Pred treťou popoludní ich priviezli na banskobystrický okresný súd. 

"Súd rozhodol o vzatí môjho klienta do väzby, s čím sa ja nestotožňujem, podal som sťažnosť, nesúhlasím s dôvodmi väzby tak, ako ich navrhol pán prokurátor," vraví obhajca Rastislav Urbáni. 

Rozhodovanie bolo v tomto prípade pomerne rýchle, všetci štyria pred sudcom mlčali. Jednému z nich však bolo pri odchode zo súdu veselo. Policajti z Národnej protidrogovej jednotky skupinu zrejme dlhšie sledovali a išli tak na istotu.

​Zasahovali na sídlisku Rúbanisko, kde zastavili osobné auto, či v priemyselnej zóne v areáli bývalého podniku sad, prehľadali aj garáže. Tu našli množstvo vecí, policajti zatiaľ nevylúčili ani to, že pochádzajú z trestnej činnosti. "Zaistili 150 gramov pervitínu a zbrane, budú podrobené expertíznemu skúmaniu," hovorí policajná hovorkyňa Denisa Balogová. 

"Môj klient sa cíti byť nevinný, ale zatiaľ využil svoje právo a nevypovedal," dodal Urbáni. "Podali sme sťažnosť. Neumožnili nám nahliadnuť do spisu, ale to považujem za štandardnú situáciu," uviedol ďalší obhajca Juraj Gavalec. 

Vyšetrovateľ štyroch mužov obvinil z drogovej trestnej činnosti, metamfetamín mali vyrábať či predávať ako organizovaná skupina. Podľa zistení TV JOJ niektorí z obvinených mužov už problémy so zákonom práve pre drogy mali.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy