Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Obľúbený bar zhorel do tla
Zdielať na

Obľúbený bar zhorel do tla

KOŠICE / Na košickom sídlisku Ťahanovce nadránom zhorel obľúbený bar. Plamene objekt zachvátili okolo piatej hodiny, hoci sa na mieste vystriedali takmer dve desiatky hasičov, zariadenie zhorelo úplne do tla.

To, čo požiar spôsobilo je zatiaľ v štádiu vyšetrovania, isté však je že škody budú majitelia rátať v desaťtisícoch.

"Volali nám v noci, že vznikol požiar, takže sme prišli tu a už len čakáme na výsledky, že čo sa vlastne stalo, zhorela nám polovica budovy," vraví Tomáš Valušek, majiteľ.

"Pri príchode na miesto udalosti bolo zistené, že celá prevádzka je zasiahnutá požiarom, na mieste zasahovalo 6 kusov techniky," opisuje situáciu Viktor König, zisťovateľ príčin požiaru.

Išlo o veľmi rozsiahly požiar, na miesto preto vyslali takmer všetku dostupnú techniku. Zásah hasičom komplikovalo mimoriadne veterné a chladné počasie. Našťastie bol objekt v čase vypuknutia požiaru prázdny.

"Čakáme akurát na čašníčku, ktorá zatvárala, do nejakej polnoci, desiatej, jedenástej, myslím, že odchádzala s poslednými zákazníkmi, keď všetko dopočítala," hovorí Tomáš Valušek, majiteľ.

Hasiči pracujú s viacerými verziami. Do úvahy pripadá úmyselné podpálenie ale aj elektrický skrat.

"Dúfajme,že nie cudzie zavinenie, vyzerá, že len skrat nejaký na stroji na šípky, takže dúfajme, že len to, nikomu sa nič nestalo, a to je dôležité," hovorí Tomáš Valušek.

Hasiči ešte niekoľko hodín po zlikvidovaní požiaru vyhľadávali skryté ohniská. Jeden z nich sa pri zásahu dokonca zranil a museli ho ošetriť v nemocnici.

Na miesto prišiel ráno aj policajný technik, ktorý spolu s hasičskými expertmi zisťoval možnú príčinu požiaru.

"Priamo požiarom je zasiahnutá letná časť pohostinstva, ktorá bola celá z dreva, ale celá prevádzka je poškodená teplom od dymu," dodáva Viktor König.

Stačí pár minút a drevené stavby sú minulosťou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy