Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na záhrade explodovala pyrotechnika. Išlo o pomstu
Zdielať na

Na záhrade explodovala pyrotechnika. Išlo o pomstu

HRIŇOVÁ / Obyvateľov bytovky v Hriňovej v noci vystrašil výbuch. Na záhrade explodovala pyrotechnika a zničila skleník, vrátane náradia a hračiek. Rozbité sklo a kusy dreva odleteli do vzdialenosti niekoľkých metrov. Išlo o pomstu.

Rana zobudila ľudí o jednej v noci. "Išla som na balkón, deti plakali, báli sa, bola to silná rana," vraví majiteľka záhrady. V bytovke býva 12 rodín, v prvom momente netušili čo sa vonku udialo, až pri pohľade do záhrady pochopili, že explózia poškodila skleník.

​Po výbuchu zostali rozbité sklá, poškodené náradie aj hračky. Po výbuchu skončili kusy skla a dreva v okruhu niekoľkých metrov, bolo šťastím, že nikoho a nič nezasiahli. "Tu bývajú aj autá odstavené, našťastie sa nič nestalo," pokračuje majiteľka záhrady. 

Vystrašení ľudia preto ešte v noci zavolali policajtov, tí zistili, že výbuch zrejme spôsobila pyrotechnika. Zakrátko boli na stope podozrivej osobe. Bol ním 25-ročný muž z Hriňovej. 

Podľa informácií TV JOJ sa priznal. Nešlo však o nemiestny žart, ale ako uviedol vo výpovedi malo ísť o akúsi pomstu ľuďom z bytovky. Za to, že ho počas víkendu zastavila policajná hliadka a keďže bol pod vplyvom alkoholu, mal viac ako jeden a pol promile prišiel o vodičský preukaz.

Policajti ešte čakajú na vyčíslenie škody a pokiaľ bude vyššia, môžu celý prípad riešiť ako trestný čin. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípady: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy