Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vykoľajené vagóny sa podarilo odstrániť. Vlaková doprava je stále obmedzená
Zdielať na

Vykoľajené vagóny sa podarilo odstrániť. Vlaková doprava je stále obmedzená

Archívna reportáž

KROMPACHY / Práce na úseku železnice v Krompachoch stále pokračujú. Železničiarom v spolupráci s hasičmi sa v pondelok podarilo odstrániť všetky vykoľajené vagóny. Železničná doprava je ale stále na tomto úseku pozastavená, úplné sprejazdnenie odhadujú až na štvrtok.

S prácami pokračujú železničiari aj v utorok. Podľa informácii TV JOJ momentálne prebiehajú opravy jednej menej zničenej koľaje. "Železničná doprava je na úseku Spišské Vlachy, Margecany zastavená. Vlaky osobnej prepravy sú zo Spišských Vlachov vypravované naspäť smer Bratislava a z Margecian naspäť smer Košice," informoval Michal Lukáč, hovorca ŽSR. S meškaním v rozmedzí 60 až 90 minút je potrebné rátať až pravdepodobne do štvrtka. 

Na hlavnej vlakovej stanici v Košiciach hlásia meškanie vlakov do Bratislavy a Poprad -Tatry niekoľko minút. Aktuálne meškania vlakov nájdete TU: 

TV JOJ

Vlaková doprava ešte nebude plnohodnotne obnovená ani v stredu 20. februára.  "V úseku Spišské Vlachy – Margecany je nasadená náhradná autobusová doprava," informoval dnes hovorca ZSSK Tomáš Kováč. 

Od stredy by ale mala byť spustená železničná doprava na jednej koľaji, vo štvrtok už na oboch. Vďaka ťažkej technike a hasičským tankom sa v pondelok podarilo odstrániť všetkých 9 vykoľajených vagónov. Akcia trvala niekoľko hodín. 

Pozrite si krátke video ako odstraňovali jeden z vozňov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy