Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prípad pokusu o vraždu gelnického podnikateľa je opäť na súde. Do väzby poslali šoféra auta
Zdielať na

Prípad pokusu o vraždu gelnického podnikateľa je opäť na súde. Do väzby poslali šoféra auta

BANSKÁ BYSTRICA / Šofér ukradnutého auta, z ktorého strieľal Róbert Nigut na Jahodnej pri Košiciach v lete 2013 sa ocitol pred súdom. Vinia ho z úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Procesu sa vyhýbal a tak preňho žiadali väzbu. Obeťou mal byť gelnický podnikateľ. Hoci ho guľky zasiahli, podarilo sa mu ujsť.

Gabriela H. priviezla policajná eskorta do Banskej Bystrice pred treťou popoludní. Tvár si pred kamerou ukrýval pod kapucňou. Pred súdom ho čakali príbuzní. Zadržali ho policajti Národnej kriminálnej agentúry, pred časom ho obvinili z úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Práve on bol šoférom upraveného luxusného auta, a z nevydarenej vraždy usvedčuje strelca Róbert Niguta. Gabriel sa však výsluchom vyhýbal, a tak vyšetrovatelia a prokurátor takpovediac stratili trpezlivosť.

Sudca o väzbe rozhodol v priebehu troch hodín, Nigutov šofér skončil za mrežami. "Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici rozhodol o vzatí do väzby, dôvodom je obava z úteku," vyjadrila sa hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. "Sudca pre prípravné konanie rozhodol v súlade s návrhom prokurátora. Je predpoklad, že do leta bude vec ukončená," poznamenal prokurátor špeciálnej prokuratúry.

Po nevydarenej Nigutovej streľbe na podnikateľa skončili obidve autá v priekope. Postrelenému mužovi sa zázrakom podarilo utiecť. Gabriel sa prebral dolámaný a zakliesnený v luxusnom aute, ratovali ho hasiči a záchranári. Jeho oblečenie aj interiér auta boli poliate benzínom. Strelec sa tak zrejme chcel šoféra ako jediného svedka zbaviť. Na doživotie odsúdeného Róberta Niguta odvtedy nevideli.  

Pozrite si reportáž o tomto prípade. Ako sa to všetko odohralo?: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy