Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žena našla v rožku žiletku. Zjesť ho chcela jej osemročná dcéra
Zdielať na

Žena našla v rožku žiletku. Zjesť ho chcela jej osemročná dcéra

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Žiletka a rožok je už na prvý pohľad absurdná kombinácia. Pri ich spojení ide aj o poriadne nebezpečnú situáciu. Zažila ju žena zo Spiša. V rožku, ktorý kúpila svojmu dieťaťu sa našla žiletka.

Pečivo s nebezpečnou žiletkou kúpila žena v spišskonovoveskom supermarkete. Vzala si ho zabalené vo vrecúšku domov. Tam si rožok chcela dať jej osemročná dcéra. Tá ostrú žiletku v potravine objavila. Spišiačka preto rožok vrátila naspäť do obchodu. Supermarket kontaktoval políciu. "Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenie a prípadom sa už zaoberá vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mésarová.

Podľa zdrojov TV JOJ nebezpečnú žiletku mal do rožkov vložiť zatiaľ neznámy človek priamo na predajnej ploche supermarketu. Video vraj zachytáva ako rožok vezme mimo kamier a vráti sa s ním naspäť. Ten si potom kúpi už spomínaná Spišiačka pre dieťa. Nie je jasné či takto znehodnotil jeden alebo viacero kusov potravín. "Predmetnú záležitosť sme dôkladne preverili a incident oznámili na políciu, avšak vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie to nebudeme ďalej komentovať," povedala Lucia Poláčeková, manažérka externej komunikácie supermarketu.

Fotografia rožka

TV JOJ

Polícia má v rukách aj videozáznam z predajne. Po pravdepodobne mužovi pátra. Je preto otázne, či si uvedomil, aké riziko pre konzumenta spôsobil. Rezné rany v ústach sú tým najmenším rizikom. "Môže poškodiť pažerák. Problém je v tom, že sa buď niekde zakliesni a ostane tam. V prípade žeby prechádzala tráviacim traktom, tak môže spôsobiť závažné poranenia tráviaceho systému. To rozkrvácanie môže spôsobiť zápalové procesy, ktoré môžu vážne ohroziť človeka," uviedol záchranár Falck Martin Šefc. 

V prípade, že by žiletka skĺzla do tráviaceho traktu, bola by nevyhnutná operácia. V tomto prípade sa našťastie žiletka našla dosť skoro pred zahryznutím. "Vzhľadom na to, že vec je v štádiu preverovania, bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť," dodala Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy