Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalšia lúpež benzínky. Zlodej si počkal, kým budú pracovníčky osamote a prepadol ich
Zdielať na

Ďalšia lúpež benzínky. Zlodej si počkal, kým budú pracovníčky osamote a prepadol ich

BANSKÁ ŠTIAVNICA / Muž v tmavej šiltovke vystrašil zamestnankyne v utorok večer, keď už na benzínke neboli žiadni zákazníci. Vystrašené ženy mu vydali peniaze, ktoré mali v pokladnici. Polícia má v rukách kamerový záznam a hľadá muža zachyteného na záberoch.

Lúpežník prekvapil ženy okolo ôsmej večer. Zrejme prišiel pešo, počkal si na vhodný čas, keď už neboli na benzínke žiadni zákazníci. Prišiel s jediným cieľom, dostať sa k peniazom v pokladni. "Po slovných vyhrážkach podal pracovníčkam igelitku," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Pracovníčky, ktoré sa stali priamymi účastníčkami lúpeže o tom, čo prežili, na kameru hovoriť nechceli. Stále sú otrasené. Podľa svedkov, s ktorými sme sa v stredu v Banskej Štiavnici rozprávali mal pri sebe muž predmet pripomínajúci historickú zbraň. "Zamestnankyne vydali peniaze v obave o život," povedala Kováčiková.

Polícia zverejnila kamerový záznam priamo z benzínovej pumpy a v súvislosti s vyšetrovaním lúpeže pátra po mužovi, ktorého vidieť na záberoch. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Polícia tiež vyzýva prípadných svedkov, aby sa ohlásili na polícii, ak niečo vedia.

Benzínové pumpy patria medzi obľúbené revíry zlodejov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy