Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Taxikára mal dobiť obuškom. Policajtom otvoril v zakrvavenom tričku
Zdielať na

Taxikára mal dobiť obuškom. Policajtom otvoril v zakrvavenom tričku

Archívna reportáž

PLZEŇ / Pred krajský súd sa postavil 24-ročný Slovák, Mário Krtička, ktorý podľa obžaloby uštedril plzeňskému taxikárovi niekoľko rán. Použil pritom aj teleskopický obušok. Taxikár na následky silného krvácania zomrel. Za tento čin mu hrozí až 16 rokov väzenia.

Posledným zákazníkom plzenského taxikára Petra J. bol 24-ročný Mário Krtička. Taxikár (69) ho viezol ráno pred štvrť na tri do bytu svojho kamaráta, s ktorým celý večer popíjal. Taxikár následne zomrel na chodbe na druhom poschodí bytového domu, kde podľa obžaloby došlo medzi taxikárom a jeho klientom k tragickej potýčke. Avšak celý incident sa odohral bez svedkov. "Motív vzájomného fyzického konfliktu nebol zistený. Obžalovaný zasadil taxikárovi nezistený počet úderov. Prudko ho kopol nohou alebo udrel do brucha silou veľkej intenzity, aj keď vedel, že v bruchu sú životne dôležité orgány a môže dôjsť k ich poraneniu, čo je zdravie ohrozujúci stav. S takýmto prípadným následkom bol uzrozumený," uviedol v obžalobe podľa idnes.cz prokurátor Martin Rykl.

Taxikár zomrel niekoľko minút po potýčke v dôsledku silného vnútorného krvácania z roztrhnutého čreva. Súdni znalci pri pitve zistili u obete ešte zlomeninu nosa po údere päsťou do tváre a zranenú ruku po údere tyčovitým predmetom. Tým bol podľa všetkého teleskopický obušok, ktorý podľa spisu patril mŕtvemu.

Mŕtveho taxikára ležiaceho na chodbe domu našli ľudia, ktorí išli nad ránom do jedného z bytov. Podozrivho muža policajti našli veľmi rýchlo podľa krvavých stôp, ktoré viedli k jednému z bytov. Rozospatý Mário Krtička im podľa spisu otvoril až po dlhom zvonení, mal krvácajúcu ranu na hlave a oblečenie od krvi. 

Sudca obvineného poslal do väzby, z ktorej sa dostal von po štyroch mesiacoch na kauciu. Obžalovaný dopoludnia na súde odmietol vypovedať. V prípade dokázania viny mu hrozní 8 až 16 rokov vo väzení. 

Aj taxikárovi z Oravy išlo o život. Okrem toho, že taxikára zbili, okradli ho a ešte mu aj taxík podpálili:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy