Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pozor na podvodníkov! Dôchodkyňa (77) si v poslednej chvíli zachránila úspory
Zdielať na

Pozor na podvodníkov! Dôchodkyňa (77) si v poslednej chvíli zachránila úspory

NITRA / O tisíce eur chceli podvodníci pripraviť 77-ročnú ženu z Nitry. Po vymyslenom príbehu im pani na účet poslala peniaze. Pár minút po bankovej transakcii, sa však spamätala a zistila, že ide o podvod. O úspory takmer prišli aj ďalšie dve ženy. Seniorov polícia vyzýva k opatrnosti.

"Váš syn mal dopravnú nehodu, pri ktorej prišlo v druhom aute o život dieťa. Som lekár z nemocnice a ošetrujem syna," takýto telefonát si vypočula 77-ročná dôchodkyňa. "Že zabil aj dieťa, no to bol pre mňa koniec ja som sa tak zľakla v tom momente," vraví dôchodkyňa. 

Mužský hlas ďalej tvrdil, že aby nemal syn problémy musí za neho zaplatiť 4800 eur. Dostala inštrukcie, aby peniaze poslala do Švédska. Žena preto zobrala úspory objednala si taxík a išla do banky. "Ja som išla na poštu peniaze poslať aj som ich poslala," hovorí ďalej žena.

Po odchode z banky žena nad všetkým rozmýšľala a celá situácia sa jej nepozdávala. Zavolala preto svojmu synovi. "Potom za dverami pošty som vytočila syna, že ty si kde, že v robote a ja som sa potom dovtípila," opisuje udalosti dôchodkyňa. Po pár minútach sa vrátila pani do banky, so slzami v očiach povedala, čo sa udialo. Mala šťastie, platbu ešte stihli zrušiť.

Úspory si tak zachránila v poslednej chvíli. Oklamať sa vraj dala preto, že jej hrali na city. "Ja som musela mať v tom momente výpad. Neexistuje, aby som to normálne urobila. Ja som musela byť v šoku," dodala. 

V okrese Nitra mali v tom istom čase rovnaký telefonát aj ďalšie dve dôchodkyne. Polícia preto seniorom radí, aby si po takýchto telefonátoch všetko overili na polícii, alebo u príbuzných.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy