Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ozbrojený prepad lekárne na známom sídlisku. Na lekárničku vytiahli zbraň
Zdielať na

Ozbrojený prepad lekárne na známom sídlisku. Na lekárničku vytiahli zbraň

PREŠOV / V meste na východe Slovenska v utorok večer prepadli lekáreň. Policajti pátrajú po dvojici neznámych mužov. Tí ušli aj s hotovosťou, ktorú im prestrašená lekárnička vydala.

Na najväčšom prešovskom sídlisku prepadli lekáreň.  V lekárni bola mladá 24-ročná lekárnička. Toto ešte nikdy nezažila. Po 19.00 hodine už lekáreň funguje len cez okienko. Mladá lekárnička ale stále mala klientov, a tak zamknúť išla až keď nikoho nebolo. Na tú chvíľu si počkali. Do vnútra vtrhli maskovaní. Muži na lekárničku vytiahli pištoľ a pýtali tržbu. 

Na miesto dorazili početné policajné hliadky a kriminalisti. Na miesto povolali aj policajného psovoda so špeciálne cvičeným psom. 

Maskovaní muži mali veľkú odvahu. Lekáreň sa nachádza naproti obchodnému centru a medzi nimi je frekventovaná štvorprúdovka. Suma, ktorú sa im podarilo ukradnúť, zatiaľ nebola definitívne potvrdená.  Z lekárne ušli s 1500 eurovou hotovosťou. Lekárničke dokonca časť tržby veľkoryso nechali. 

"Páchateľom tohto trestného činu hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov," vyjadril sa policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Pred pár dňami sa odohral útok na verejných činiteľov práve na úrade. Zamestnankyniam pred tým ešte páchateľ ukradol tajný dokument:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy