Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Svojej partnerke násilím vytrhol z úst zubnú protézu. Sudca ho teraz poslal do väzby
Zdielať na

Svojej partnerke násilím vytrhol z úst zubnú protézu. Sudca ho teraz poslal do väzby

Archívna reportáž

ŠPINDLEROV MLYN / Nedokázal sa zmieriť s rozchodom. Svojej partnerke tak vytrhol z úst zubnú protézu, aby viac nebola príťažlivá. Polícia teraz muža obvinila pre zločin lúpeže, pričom ho sudca už poslal do väzby.

Žena sa chcela so svojim partnerom rozísť, no ten to očividne nezvládol. Česká polícia teraz rieši kuriózny prípad, v ktorom stíhajú muža pre zločin lúpeže. Tridsaťtriročný muž sa rozhodol, že ak sa majú rozísť, pre iných už nemôže byť príťažlivá. Svojej o niekoľko rokov staršej priateľke vytrhol z úst zubnú protézu a zahodil ju. 

"Obvinenému mužovi kladieme za vinu, že v druhej polovici januára násilím vstúpil do zamknutej izby v jednom z hotelov v Špindlerovom Mlyne. Po vyrazení dverí fyzicky napadol svoju priateľku, ktorej násilím vytiahol z úst zubnú protézu. Potom z izby ušiel a zubnú náhradu odhodil von medzi stromy," vyjadril sa pre iDnes.cz hovorca polície Lukáš Vincenc. Polícia muža zadržala v horskom stredisku, keď sa prechádzal. 

Počas výsluchu sa policajtom priznal. "Ako neskôr uviedol, motívom jeho jednania mala byť skutočnosť, že sa s ním žena chcela rozísť a bez zubov už nebude pre iných chlapov tak pekná ako pre neho," pokračoval policajný hovorca. Podľa polície je tento prípad naozaj neobvyklí, avšak podľa zákona muž naplnil skutkovú podstatu lúpeže, keď použil násilie, aby sa zmocnil cudzej veci. 

Navyše sa dopustil dvoch krádeží. Z odstaveného nabúraného auta ukradol autobatériu. Ďalej využil okamih, kedy sa nikto nepozeral, a v prevádzkarni okradol muža o doklady a peniaze. "Policajti u obvineného uvedené veci našli," dodal Vincenc. Celková škoda bola zatiaľ vyčíslená na takmer 470 eur. Súd poslal obvineného do väzby. Teraz mu hrozí trest až 10 rokov za mrežami. 

Muž uniesol svoju expriateľku a pomáhal mu pritom ešte aj jeho milenec. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy