Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Požiar neďaleko lyžiarskeho strediska. Chatu pohltili obrovské plamene
Zdielať na

Požiar neďaleko lyžiarskeho strediska. Chatu pohltili obrovské plamene

KOKAVA NAD RIMAVICOU / V rekreačnej oblasti Kokava - Háj vypukol skoro ráno obrovský požiar chaty. Plamene šľahali až do výšky niekoľkých metrov. Majiteľa podľa informácií TV JOJ našli hasiči mŕtveho neďaleko jeho chaty. Muž si podľa všetkého sám siahol na život.

V rekreačnej oblasti Kokava - Háj, kde sa nachádza aj lyžiarske stredisko, vypukol v skorých ranných hodinách požiar. Oheň v chate si všimli susedia okolo šiestej hodiny. Do terénu vyrazili profesionáli hasiči  aj dobrovoľníci. "Po príchode veliteľ na mieste zistil, že požiar sa už nachádza v treťom štádiu. Boli nasadené hasiace prúdy a následne sa začali hasiace práce," vyjadril sa riadiaci dôstojník hasičov Dalibor Kohút. 

​Obrovské plamene šľahali do výšky niekoľkých metrov. Pohltil a zničil úplne celú chatu. Podľa informácií TV JOJ mal majiteľ pred chatou aj auto. Až na mieste hasiči zistili, že nie je vylúčené, že vo vnútri sa nachádza osoba. Malo ísť o majiteľa, 54-ročného Zoltána. Do úvahy preto naozaj prichádzala možnosť, že uviazol vo vnútri horiaceho objektu. Dovolať sa mu už nedalo.

Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať, no nájsť muža medzi troskami chaty, nie. Majiteľa našli až po niekoľkých hodinách. A to v drevárni blízko chaty. Bola zamknutá zvnútra, hasiči museli vylomiť dvere. Zoltána tam našli obeseného. Podľa všetkého si sám siahol na život. Medzi chatármi sa povrávalo, že dôvodom jeho konania mohli byť osobné problémy. Či jeho smrť súvisí s požiarom, stále vyšetrujú.

Hasiči na mieste vykonávali aj likvidačné práce. Presná príčina požiaru zatiaľ známa nie je. 


V bratislavskom internáte vypukol rozsiahli požiar. Na izbách neboli len študenti. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy