Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vodička pravdepodobne nedala prednosť v jazde, po náraze do cisterny vyletela z auta
Zdielať na

Vodička pravdepodobne nedala prednosť v jazde, po náraze do cisterny vyletela z auta

ZVOLEN / Vážna dopravná nehoda sa stala na frekventovanom ťahu vo Zvolene. Na vjazde do mesta sa v noci zrazilo auto s cisternou prevážajúcou vápno. Podľa polície nedala 33-ročná vodička ťažkému kolosu prednosť. Navyše nebola pripútaná a po náraze vyletela z auta.

Po silnom náraze zostalo z vozidla, v ktorom sedela 33-ročná vodička iba kopa pokrčených plechov, z cisterny plnej vápna odletelo koleso. Mladá žena, ktorá sa neskoro večer zrejme vracala domov, sedela za volantom nepripútaná. Náraz do cisterny bol mimoriadne silný a vodička nezaistená bezpečnostným pásom doslova vyletela cez okno, tvrdlo dopadla na cestu, kde ju našli svedkovia. "Ležala tam na ceste," povedal vodič cisterny. 

"Po našom príchode bola vodička v opatere záchranárov," uviedol hasič Miroslav Dančo. Stav mladej ženy bol natoľko vážny, že ju záchranári po ošetrení previezli do zvolenskej nemocnice. Okolnosti nehody vyšetruje polícia, no podľa doterajších informácií 33-ročná vodička nedala na križovatke prednosť cisterne, ktorá išla po hlavnej ceste. Päťdesiatdvaročný vodič už zrážke nestihol zabrániť. "Ja už som len počul náraz, snažil som sa zastaviť, no nešlo to, nič nerobila, vôbec nebrzdila," povedal vodič kamiónu.

V piatok došlo aj k zrážke policajného auta, ktoré smerovalo na záťah s vlakom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy