Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
FOTOGALÉRIA: V Medzibrode zhorela krčma do tla, pravdepodobne ju niekto podpálil
Zdielať na

FOTOGALÉRIA: V Medzibrode zhorela krčma do tla, pravdepodobne ju niekto podpálil

MEDZIBROD / V Medzibrode pri Banskej Bystrici bolo poriadne rušno. Ľudí nadránom zobudil veľký požiar. Miestna krčma vyhorela do tla. Z drevenej budovy pri futbalovom ihrisku tak nezostalo vôbec nič. Požiar podľa všetkého niekto zavinil úmyselne. Polícia začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci.

Boli asi 4 hodiny nadránom, keď Medzibrod ožiarili obrovské plamene. Šľahali z miestnej krčmy stojacej hneď vedľa futbalového ihriska. Budova postavená z dreva vzbĺkla ako fakľa.

"Po príchode bol celý objekt v plameňoch, v tretej fáze horenia, na mieste bolo 5 kusov hasičskej techniky," opisuje situáciu Ján Saktor z HaZZ Banská Bystrica

Vnútri bolo navyše niekoľko propán-butánových fliaš, pre hasičov to bol náročný zásah, všetky fľaše museli vyniesť von a ochladiť ich, hrozil totiž ich výbuch. Problémom boli aj poriadne mínusové teploty.

Požiar a sálavé teplo poškodili aj okno na futbalovom štadióne, ktorý stojí hneď vedľa. Samotná krčma vyhorela do tla, zachrániť sa nepodarilo žiadne zariadenie ani tovar. Požiar napáchal tisícové škody, podľa doterajších informácií išlo v tomto prípade zrejme o cudzie zavinenie, vyšetruje ho aj polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy