Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vážna dopravná nehoda si vyžiadala dve obete. V aute sedelo aj dieťa
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda si vyžiadala dve obete. V aute sedelo aj dieťa

DUBNICA NAD VÁHOM / Hasiči zasahujú pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala v sobotu krátko po obede v Ilavskom okrese. Nehodu neprežili dve osoby, ďalšie osoby sú zranené. V jednom z vozidiel sa nachádzalo aj dieťa.

Medzi obcou Klobušice a mestskou časťou Dubnice nad Váhom - Prejta sa pri nehode zrazili dve osobné vozidlá. Podľa predbežných informácií sa vo vozidle viezlo celkom päť účastníkov a jedno dieťa. Nehodu, žiaľ, neprežili dve osoby, ďalšie dve sú zranené. Pri nehode zasahujú hasiči z Dubnice nad Váhom a z Púchova. 
"Vodič Volkswagen Passat jazdil od Prejty do Klobušíc, pričom oproti jazdil 40-ročný vodič Fiatu Punto, ktorý pri prejazde pravotočivej zákruty dostal šmyk a bočne sa zrazil s Passatom. Auto zn. Fiat Punto bolo po náraze následne odhodené mimo cestu," povedal policajný hovorca v Trenčíne Pavol Kudlička.

Hasiči a záchranári sa rozdelili do dvoch skupín, každá mala na starosti posádku jedného havarovaného auta. "Po príchode na miesto bola jedna osoba zakliesnená, druhá vonku, v druhom vozidle bolo dieťa, tehotná matka a otec," povedal veliteľ zasahujúcich hasičov z Dubnice nad Váhom Jaroslav Malenčík. Dieťa bolo našťastie bez zranení, otec utrpel ľahšie zranenia, mama si sťažovala na bolesti nohy.
Posádka druhého auta bola na tom oveľa horšie. "V druhom aute bola jedna osoba mŕtva na mieste a druhá zomrela aj napriek tomu, že sme jej poskytovali prvú pomoc," dodal Malenčík. Náraz bol taký silný, že 40-ročného Zoltána vyhodilo z auta. Jeho priateľka síce javila známky života, no pár minút po nehode zomrela aj ona. 

V piatok došlo k zrážke vlaku s policajným vozidlom, ktoré smerovalo na zásah.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy