Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Razia NAKA má súvisieť s vraždou exprimátora. Podľa informácií TV JOJ je podozrivou z objednávky Alena Zs.
Zdielať na

Razia NAKA má súvisieť s vraždou exprimátora. Podľa informácií TV JOJ je podozrivou z objednávky Alena Zs.

BRATISLAVA / Po rozsiahlej razii NAKA skončilo v rukách polície šesť ľudí. Podľa informácií televízie JOJ má akcia súvisieť s vraždou exprimátora Basternáka. Aj v tomto prípade sa skloňuje meno Aleny Zs., ktorá je obvinená z objednania vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Policajti vykonali niekoľko domových prehliadok a zadržali šesť ľudí. Podľa informácii TV JOJ, razia má byť v spojitosti s vraždou bývalého primátora Lászloa Basternáka (†54).   

Bašternáka zastrelili pred vlastným domom v piatok 9. júla 2010, keď sa vracal s manželkou domov. K bývalému primátorovi pristúpil muž, oslovil ho, z auta vytiahol zbraň a vystrelil. Za jeho vraždu bol odsúdený na 25 rokov Štefan Kaluz, ktorý si trest odpykáva v Leopoldove. Toho polícia priviezla z Leopoldova do Nitry, na tamojšiu pobočku Národnej kriminálnej agentúry.  Muž mal na sebe väzenské oblečenie a na rukách putá. Niesol si aj vodu a pravdepodobne jedlo. Ešte predtým postupne privážali po zuby ozbrojení kukláči aj ďalších mužov v putách. Viezli ich na osobných autách a dodávkach. Niektorí zadržaní si zakrývali tváre. 

V čase vyšetrovania vraždy pred niekoľkými rokmi, vypovedali na súde aj Roman O. Basternákov protikandidát na primátorskú stoličku v Hurbanove a aj Vladimír M, obaja v prípade vraždy exprimátora vystupovali ako svedkovia. V spojitosti s vraždou v tom čase vypovedala na súde aj Alena Zs. - obvinená z objednania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, a spomínaná tiež aj ako sprostredkovateľka ďalších možných objednávok vrážd.

​V spojitosti s vraždou na súde vypovedala aj Alena Zs. a v deň pohrebu Bastrnáka bol zadržaný aj jeho protikandidát na primátorskú stoličku v Hurbanove Roman O. Po čase ho prepustili. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu má byť jedným z dnes zadržaných ľudí práve Roman O. A podozrivou z objednávky vraždy exprimátora má byť podľa zdroja TV JOJ Alena Zs.  

Televízia joj sa pokúša spojiť s Romanom O., jeho telefón je ale momentálne nedostupný. 

"Od skorých ranných hodín vykonávala Protizločinecká jednotka NAKA policajnú akciu, v rámci ktorej bolo na území Nitrianskeho, Trnavského a Bratislavského kraja zadržaných 6 osôb podozrivých zo závažnej násilnej a majetkovej trestnej činnosti," vyjadril sa k zásahu hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Policajti zaistili pri domových prehliadkach rôzne veci, ako napríklad mobily a počítače. K prípadu poskytnú ďalšie informácie, až keď to procesná situácia dovolí.

Národnej kriminálnej agentúre sa podarilo objasniť prípad 17 rokov starej vraždy. Malo ísť o členov podsvetia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy