Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nehoda na obchvate. Uvoľnená ľadová kryha skončila na aute
Zdielať na

Nehoda na obchvate. Uvoľnená ľadová kryha skončila na aute

JIČÍN / Vodiči, ktorí neočistia auto od snehu, môžu ohroziť nielen seba, ale aj iných. Takýmto nezodpovedným vodičom hrozí vysoká pokuta. Na nasledujúcich záberoch je vodič, ktorý ľadovú kryhu z auta neodpratal. O centimetre tak minula oprotiidúceho vodiča.

Vodičovi menom Michal išlo na obchvate Jičín takmer o život. Zo strechy oprotiidúcej dodávky odrazu odletela kryha zamrznutého ľadu. Autu za ním tak prerazila čelné sklo a skončila na zadnom skle kufra. Vodič osobného auta len zázrakom vyviazol bez zranení. Ľadová kryha ho minula len o pár centimetrov. Na sedadle spolujazdca našťastie nikto nesedel.  "Bol to veľký šok. Keď idete 90 km/h, tak na nejaké veľké reakcie nie je čas. Zavrel som oči a trocha som sa nahol," povedal vodič auta Michal.  

Polícia po vodičovi dodávky pátrala, no nakoniec sa im prihlásil sám. "Na základe pôvodne zverejnenej výzvy, sa polícii vodič dodávky prihlásil," vyjadril sa hovorca českej polície Aleš Brendl. 

Pred jazdou je preto dôležité si sneh z auta odstrániť. "Vodiči musia z vozidla odstrániť aj kusy ľadu, ktoré by sa mohli počas jazdy uvolniť. V praxi to znamená, že si pred výjazdom očistíme všetky sklá na aute, spätné zrkadlá a strechu. Do úvahy pripadá aj kapota. Ak si to vodič neočistí, hrozí mu pokuta na mieste vo výške 2000 Kč( 78 eur), v správnom konaní vo výške 2500 Kč (97 eur)," poznamenal policajný hovorca. Takýto zákon platí v Čechách aj na Slovensku. 

Pozrite si rozhovor aké nástrahy čakajú na jar vodičov na cestách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy