Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V pivnici paneláku vypukol požiar. Ľudia vyskakovali z okien
Zdielať na

V pivnici paneláku vypukol požiar. Ľudia vyskakovali z okien

PARTIZÁNSKE / Hasiči z Partizánskeho hodinu po polnoci hasili požiar pivnice v jednom z tamojších panelákov. Spoločné priestory v priebehu niekoľkých minút zamoril hustý čierny dym. Ľudia z nižších podlaží v strachu vyskakovali z okien.

Horieť začalo v pivnici paneláku. "Bolo to strašné. Nevideli ste pol metra pred seba," opisujú udalosti obyvatelia paneláku. Štipľavý dym valiaci sa z pivnice najskôr prebudil obyvateľov na prvom poschodí. Tí zalarmovali ostatných.

​Mnohí ľudia ušli pred dymom a plameňmi v poslednej chvíli. "Na dym sme sa zobudili, cez okno sme išli, ja len v pyžame, žena v nočnej košeli," hovorí ďalší obyvateľ. 

Rýchla práca hasičov 

Hasiči boli na mieste v priebehu niekoľkých minút. Jedna partia utekala hasiť požiar a druhá evakuovala obyvateľov. "Hasiči vošli dnu v dýchacích prístrojoch a pomocou evakuačných masiek postupne vyvedením evakuovali 24 obyvateľov, ktorí sa nachádzali vo vnútri budovy," uviedol hovorca krajského riaditeľstva hasičov Marián Petrík. 

Záchranári ošetrili štyri osoby, utrpeli poláleniny alebo sa priotrávili splodinami horenia. Požiar poškodil elektrické káble, ale aj prívod vody, či plynu.

Zadržaný bezdomovec

Policajti zadržali bezdomovca, ktorý je podľa písomného stanoviska hovorkyne polície podozrivý, že v čase vzniku požiaru v pivničných priestoroch inhaloval chemické látky a zároveň fajčil. Bezdomovci v pivnici podľa obyvateľov prespávali často. "Vchod si nezamykali, pokiaľ si tam nechávajú prespávať bezdomovcov, tak to dopadne takto," vyjadril sa primátor mesta Jozef Božik. 

Bezdomovci pritom na spanie v pivniciach podľa primátora odkázaní nie sú. K dispozícii majú útulok. "Všetcí tí, ktorí sa správajú slušne, nepijú, majú priestor," vysvetlil Božik. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy