Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pavol Rusko podal trestné oznámenie. Tvrdí, že objednávku vraždy na neho zosnovali
Zdielať na

Pavol Rusko podal trestné oznámenie. Tvrdí, že objednávku vraždy na neho zosnovali

BRATISLAVA / Pavol Rusko podal na generálnej prokuratúre trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Ako médiám povedal, celá objednávka vraždy je podľa neho zosnovaná a on je nevinný.

Rusko médiám povedal, že údajnou vraždou spoločníčky Sylvie Volzovej by nič nezískal, pretože by televízia prišla o licenciu. Rusko údajne tuší, kto stojí za jeho obvineniami, no odmietol prezradiť konkrétne mená. "Preto som podal trestné oznámenie, aby som tu nešpekuloval s indíciami, aby sa to riadne vyšetrilo a aby tí, ktorí to vymysleli, zosnovali a realizovali, boli braní na zodpovednosť," dodal Rusko. 

Bývalá prokurátorka generálnej prokuratúry si  nemyslí, že by trestným oznámením mohol robiť obštrukcie na súde. "Podanie trestného oznámenia nie je dôvodom na to, aby sa nekonalo o podanej obžalobe, ktorú prokurátor doručil súdu," uviedla advokátka Eva Mišíková.

Pred rokom zásahová jednotka Národnej kriminálnej agentúry prekvapila Pavla Ruska v nákupnom centre na nábreží Dunaja v Bratislave. Ozbrojení policajti ho zvalili na zem, nasadili mu putá a oznámili mu, že je obvinený z vraždy v štádiu prípravy. Mal ju sám pripravovať s vodcami vtedajších zločineckých bánd. Nakoniec Silviu Volzovú, dnes už Klausovú nezavraždili.

Rusko po roku vyšetrovania hovorí o dôkazoch, ktoré bývalí gangstri vyrozprávali polícií v prípade vraždy o ktorú sa mal usilovať, ako o nezmysloch. Nezmysel ekonomického motívu pre ovládnutie ich spoločnej firmy, ktorá televíznu vysielaciu licenciu vlastnila, vysvetľoval na príklade dvoch gumených loptičiek. "Rozhodovať, vyrábať a vysielať bude táto, väčšia lopta - spoločnosť, kde som ja bol generálny riaditeľ. Podiel Sylvie Volzovej by bol 5 percent zo zisku. To bola tá strašná majetková hodnota, na ktorú som sa mal ulakomiť," uviedol na tlačovej besede. 

Exminister hospodárstva a bývalý riaditeľ TV Markíza čelí takisto s väzobne stíhaným podnikateľom Marianom Kočnerom obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Ide o zmenky v hodnote približne 70 miliónov eur, ktorých podpis Rusko priznal a Marian Kočner sa následne ich vyplatenia domáhal súdnymi žalobami. Pravosť zmeniek od začiatku spochybňovala TV Markíza ako žalovaný v druhom rade. K tejto kauze Rusko povedal dnes len to, že vo veci predložili s advokátom "nové kľúčové dôkazy".

Pavol Rusko nedávno so svojím právnikom vystúpil pred médiá, aby hodnotil dôvody obvinenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy