Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri čelnej zrážke prišiel o život rumunský vodič kamiónu
Zdielať na

Pri čelnej zrážke prišiel o život rumunský vodič kamiónu

Zdroj: TV JOJ

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Na rýchlostnej ceste R2 pri Bánovciach nad Bebravou vyhasol v piatok večer život 50-ročného muža. Ten podľa doterajších zistení začal predbiehať kamión na plnej čiare. Nevšimol si ale oproti idúce auto.

Čelná zrážka dvoch osobných áut si vyžiadala jeden ľudský život. "Pri našom príchode boli autá rozmetané po vozovke. Mali sme nahlásené dve osobné autá, jednu zakliesnenú osobu," povedal veliteľ zásahu hasičov v Bánovciach nad Bebravou Stanislav Ondrejka. 

Súčasne s hasičmi prišla na miesto aj záchranka. Najhoršie na tom bol vodič, ktorý zostal zakliesnený vo vnútri. Rumunský vodič nemal žiadnu šancu na prežitie. Bol mŕtvy hneď po náraze. "Pri takýchto rýchlostiach to ten človek nemá šancu prežiť," povedal znalec z odboru cestnej dopravy Milan Holéci. 

Posádka druhého auta bola mimo vozidla.  Vodič utrpel ľahšie zranenia. Jeho spolujazdkyňa sa sťažovala na bolesti hrudníka a panvy. Presnú príčinu zrážky sa na mieste snažil zistiť znalec z odboru cestná doprava. Nateraz to vyzerá tak, že chybu urobil rumunský vodič. "Pravdepodobne začal predbiehať tam, kde bola plná čiara, ten kamión nemá šancu predbehnúť rýchlo," dodal Holéci.

V piatok zachytil kamión policajta, ktorý riadil dopravu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy