Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Za pár mesiacov vykradol až 30 obydlí. Čo ukradol, minul na drogy a v herni
Zdielať na

Za pár mesiacov vykradol až 30 obydlí. Čo ukradol, minul na drogy a v herni

BANSKÁ BYSTRICA/BREZNO / Vykrádal byty po celom Slovensku. Za pár mesiacov sa dostal do minimálne 30 obydlí. Čo ukradol, minul v herni a na drogy. Muža z Brezna a jeho komplica prekvapili policajti pri obci Nemecká. Dvojica sa autom vracala domov.

Bolo krátko po deviatej večer keď hlavnú cestu cez Nemeckú smerom na Brezno obsadili policajti. Strieborné auto s banskobystrickými značkami najskôr zablokovali a vodiča prinútili zastaviť. Vodič a jeho spolujazdec, obaja pochádzajúci z Horehronia skončili s putami na rukách opretí o kapotu auta. Brezňana (39), ktorý v aute sedel, mali kriminalisti na muške už istú dobu. Špecializoval sa na vykrádanie bytov, vyberal si hlavne tie na prízemí kam sa vedel ľahko dostať. Bral všetko čo mu prišlo pod ruku, peniaze aj zlato. "Pripadá do úvahy najmenej 25 prípadov krádeží vlámaním do bytov, ktoré páchal na území Baskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

​Druhý zo zadržaných je 26-ročný muž, ktorý mal byť jeho komplicom a na vykrádačkách mu robil šoféra. Peniaze, ku ktorým sa takto dostali minuli v herniach a na drogy. Tie našli u nich kriminalisti aj pri osobnej prehliadke. V aute bolo náradie ako aj šperky a cennosti pochádzajúce z krádeží.

Policajti pracovali na prípade dlhé týždne a pre to trávili v práci Vianoce a aj Nový rok. "Vďaka výbornej spolupráci desiatok policajtov kriminálnej polície sme zadržali podozrivé osoby," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Obidve zadržané osoby sú momentálne v policajných celách. V minulosti súdený 39-ročný Brezňan, má teraz na krku obvinenie za drogovú trestnú činnosť, krádeže aj porušovanie domovej slobody.

Dvaja muži okrádali české predavačky. Na Slovensku im trik nevyšiel:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy