Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podvod, aký policajti ešte nevideli. Dvaja muži okrádali predavačky
Zdielať na

Podvod, aký policajti ešte nevideli. Dvaja muži okrádali predavačky

OSTRAVA / Ostravskí policajti chytili dvoch Slovákov, ktorí jazdili do Čiech okrádať predavačky v obchodoch. Podľa kriminalistov sa im to podarilo 26-krát. Obaja boli nezamestnaní a jeden z nich po zadržaní povedal, že to mal byť ich posledný výjazd.

"Išlo o mužov vo veku 38 a 43 rokov, ktorí žijú na Slovensku," uviedla Gabriela Pokorná, policajná hovorkyňa. Na Slovensku si muži predtým svoj trik vyskúšali. Tam im to ale neprešlo. Preto vyrazili na východ Čiech a nepozorovane okradli desiatky predavačiek po celej krajine, pričom veľkosť obchodu nerozhodovala. "Ostravskí kriminalisti aktuálne zhromažďujú informácie k 62 skutkom naprieč republikou, teda takmer vo všetkých krajoch. Spôsobená škoda na majetku bola vyčíslená v čiastke presahujúcej 230 000 českých korún," informovala Gabriela Pokorná.

​Keď sa policajtov opýtate, ako presne to zlodeji robili, pousmejú sa s odpoveďou, že nechcú navádzať ďalších podvodníkov a rovnako prezradiť obvineným, že o nich dosť vedia. Sú si ale istí, že takýto trik sa v Čechách objavil prvýkrát. "Od mája roku 2017 do septembra 2018 mali muži nakupovať a súčasne meniť peniaze. Pri každom z týchto nákupov potom mali získať čiastku vo výške 4000 korún," povedala  policajná hovorkyňa.

Podľa informácií TV JOJ mali zakaždým kúpiť niečo malé. Jeden zabavil predavačku, že chce rozmeniť peniaze, druhý peniaze ukradol a odišiel s nimi preč. Inšpiráciu vraj získali z článku v slovenských médiách pred 20 rokmi. Policajtom sa podarilo nájsť auto, ktorým Slováci cestovali a potom už len čakali na ďalšiu príležitosť, kedy ich zatkli. 

Vyšetrovanie oboch slovákov prebieha na slobode, hrozí im 5 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy