Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Štyri rozbité autá a neprejazdná cesta. Záchranári zasahovali pri hromadnej nehode
Zdielať na

Štyri rozbité autá a neprejazdná cesta. Záchranári zasahovali pri hromadnej nehode

POZDIŠOVCE / Medzi obcami Pozdišovce a Trhovište sa stala hromadná zrážka. Zostali po nej štyri rozbité autá a neprejazdná cesta. Pomoc záchranárov potrebovali dvaja ľudia, ktorí skončili so zraneniami v nemocnici.

Šofér čierneho BMW s anglickými evidenčnými číslami havaroval na rovnej, ale zasneženej ceste. Na aute mal pritom ešte letné pneumatiky. "Autá brzdili, ale ja som už neskoro brzdil a dostal som šmyk," uviedol vodič čierneho BMW. "Pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, ale aj poveternostným podmienka, dostal s vozidlom šmyk," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

​S autom prešiel následne do protismeru, kde sa zrazil s dodávkou, v ktorej sa viezli dvaja pasažieri. Obaja skončili v nemocnici. "Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel vodič Renaultu ľahké zranenia, avšak jeho spolujazdec sa zranil ťažko," povedala Lenka Ivanová. Vodiča, ktorý zrážku zapríčinil už vyšetrovateľ obvinil z trestného činu ublíženia na zdraví.

V súvislosti s touto nehodou ale museli policajti riešiť ešte dve škodové udalosti. "Krátko po vzniku dopravnej nehody do jej účastníkov narazil vodič s vozidlom značky Toyota Avensis," opísala situáciu hovorkyňa KR PZ Košice. "Išiel som zozadu, takže som vôbec nevidel čo sa stalo a nabúral som," doplnil poľský vodič Toyoty. Do poľského vodiča bezprostredne po kolízii zasa narazilo biele BMW. To skončilo po zrážke v priekope. Obaja šoféri ale našťastie vyviazli bez zranení. "Zabezpečili sme vozidlá proti požiaru a zabezpečili sme vytekajúce prevádzkové kvapaliny," povedal Jozef Miša, veliteľ zásahu HaZZ Michalovce. "Ani u jedného z účastníkov dopravnej nehody, ani škodových udalostí nebola zistená prítomnosť alkoholu v dychu," dodala Lenka Ivanová.

Frekventovaný úsek bol počas dokumentovania nehody približne dve hodiny obojsmerne uzavretý. Policajti vodičov odkláňali cez okolité obe.

Tri autá sa zrazili na šmykľavej ceste. Vodič pri predbiehaní nezvládol manéver:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy