Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia na Nový rok. Rozsiahly požiar si vyžiadal ľudský život
Zdielať na

Tragédia na Nový rok. Rozsiahly požiar si vyžiadal ľudský život

BOROVCE / Na Nový rok pohltili plamene jeden z rodinných domov v obci Borovce pri Piešťanoch. V jednej z miestností vypukol požiar a následne došlo k silnému zadymeniu. Požiar si nakoniec vyžiadal jeden ľudský život.

Tragický začiatok roka majú za sebou jedny z obyvateľov obce Borovce. Približne okolo pol ôsmej hodiny večer vypukol v jednom z rodinných domov rozsiahly požiar. Vo vnútri sa nachádzal 62-ročný Štefan a jeho 91-ročná matka. Obaja však žili v oddelených častiach domu. Pomoc na miesto privolali až okoloidúci ľudia, ktorí si všimli dym unikajúci z okien.

Na miesto okamžite smerovala takmer desiatka hasičov z Piešťan, pričom im pomáhali aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Vrbové "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že rodinný dom tvoria dve časti, z ktorých v jednej vypukol požiar a došlo k silnému zadymeniu," vyjadril sa hovorca HaZZ Martin Krajčovič

Hasiči na podnet majiteľky domu začali s prehľadávaním priestorov, na koľko sa podľa jej informácií, mala vo vnútri nachádzať jedna osoba. "V krátkom čase bol v dome nájdený muž bez známok života s popáleninami ľavej časti teľa," pokračoval Krajčovič. "Lekár musel konštatovať smrť. Záchranári však na mieste ošetrili staršiu ženu, ktorá sa nadýchala splodín z horenia. Prevoz do nemocnice potrebný nebol," dodala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Oheň pohltil matrac, deky a stoličky, ktoré sa v izbe nachádzali. Hasičom sa požiar nakoniec podarilo uhasiť a na mieste začali s odvetrávaním zadymených priestorov.

Podla informácii od zdroja blízkeho vyšetrovaniu bolo najpravdepodobnejšou príčinou vzniku požiaru nedbanlivé kúrenie v uzavretej miestnosti. Šesťdesiatdvaročný Štefan mal zaspať pri nezabezpečenej elektrickej piecke a šíriaci sa dym ho nezobudil, ale naopak, otrávil. Telo muža odviezli z miesta na pitvu, ktorá až určí presné príčiny smrti. 

"Príčina vzniku požiaru je nedbalosť a neopatrnosť dospelých pri používaní elektrického tepelného spotrebiča. Škoda na majetku bola predbežne stanovená na 1.000 eur," dodal hovorca hasičov. 

Pozrite si reportáž o tragickom požiari, pri ktorom zahynula 79- ročná žena:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy