Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pátracia akcia po mladom mužovi. Hasiči ho našli podchladeného a dezorientovaného
Zdielať na

Pátracia akcia po mladom mužovi. Hasiči ho našli podchladeného a dezorientovaného

DEVÍNSKA NOVÁ VES / Záchranná akcia prebiehala na rieke Morava v Devínskej Novej Vsi, kde policajti v spolupráci s hasičmi pátrali po mladom mužovi. Polícia totiž okolo ôsmej večer prijala oznámenie o pomoc v blízkosti cyklomosta na Uhroveckej ulici v Devínskej Novej Vsi.

Polícia po príchode na miesto zistila, že na uvedenom mieste na opačnom brehu rieky sa nachádza muž volajúci o pomoc. Keďže sa nachádzal na strmom svahu, hrozilo nebezpečenstvo pádu do rieky. "Po príchode na miesto policajti zistili, že na uvedenom mieste, na opačnom brehu rieky, sa nachádza muž volajúci o pomoc. Nakoľko sa nachádzal na strmom svahu a hrozilo nebezpečenstvo jeho pádu do rieky, boli privolaní príslušníci HaZZ, ktorí sa pomocou člna presunuli za mužom," povedala policajná hovorkyňa v Bratislave Veronika Slamková. Privolaní hasiči sa presunuli člnom za mužom a zistili, že je podchladený a dezorientovaný. 

Ďalší privolaní hasiči ho prostredníctvom záchranného člna previezli na druhý breh a odovzdali ho do starostlivosti záchranárom. Tí 28-ročného muža ošetrili, následne ho previezli do jednej z bratislavských nemocníc. 

Na Slovensku sa počas minulého roka stratilo viac, než 18-tisíc ľudí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy