Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pri požiari bytu zomrela jedna osoba. Hasičom komplikuje hasenie dym
Zdielať na

Pri požiari bytu zomrela jedna osoba. Hasičom komplikuje hasenie dym

DUBNICA NAD VÁHOM / Hasiči momentálne zasahujú pri požiari bytu v Dubnici nad Váhom. Požiar vypukol v byte na 2. poschodí, pričom sa ho už hasičom podarilo lokalizovať. Hasičom prácu komplikuje silné zadymenie v priestoroch bytu. Následkom požiaru bola usmrtená jedna osoba.

Desať hasičov zasahovalo pri požiari bytu v centre Dubnice nad Váhom. Susedia spozorovali hustý čierny dym. V byte sa nachádzala 79-ročná žena. Napriek rýchlemu zásahu hasičov sa ju nepodarilo zachrániť. Pravdepodobne sa zadusila splodinami horenia. 

Hasičov zalarmovali ľudia, keď si všimli dym. "Po príchode bolo značné zadymenie v celej bytovke, zásah bol náročný. V byte bola jedna osoba," uviedol veliteľ zásahu hasičov z Dubnice nad Váhom Marián Rác. 

Jedna partia hasičov ratovala majiteľku bytu, druhá skupina prehľadávala zadymenú bytovku. Časť jej obyvateľov stihla ujsť von. "Značná časť obyvateľov bola mimo bytovky, robili sme obhliadku bytov a zisťovali sme, či sa iné osoby nenachádzajú v ohrození," dodal Rác. Keď zistili, že všetci sú v bezpečí, venovali sa urgentne haseniu bytu. Sedemdesiatdeväťročnej žene už ale pomôcť nedokázali.

Čo presne sa v byte stalo, zostáva nateraz záhadou. Zistiť by to mohli privolaní experti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy