Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Upršaný Nový rok nahradí pravá zima. Značne prituhne
Zdielať na

Upršaný Nový rok nahradí pravá zima. Značne prituhne

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Prvé hodiny nového roka sprevádza postup frontálneho systému od severozápadu cez naše územie ďalej na juhovýchod. Prší, sneží, miest so slnkom je málo. Utorková teplota bude do 8 stupňov Celzia , no začne sa ochladzovať. 

Už v noci nás ovplyvní studený front spomínaného systému a za ním k nám začne prúdiť studený vzduch. "Ten postupne prinesie sneh aj do nížin, ale nie hneď v stredu, vtedy bude snežiť až od výšky asi 400 m a na návetriach hôr počítajte aj s výdatnejším snežení," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Maximálna teplota v stredu dosiahne 2 až 6 stupňov Celzia, na severe okolo nuly. Pozor by ste si mali dať na silný vietor od severozápadu v nárazoch okolo 60 kilometrov za hodinu. 

Vo štvrtok a v piatok bude prevažovať premenlivá prevažne veľká oblačnosť, na mnohých miestach bude snežiť a pretože bude silno sfúkať, budú sa tvoriť snehové jazyky a záveje. Teplota v noci poklesne na -3 až -8 stupňov, v dolinách a v kotlinách až do -15 stupňov Celzia. Cez deň prituhne najmä v severnej polovici krajiny, bude od -8 do -3 stupňov, južná polovica bude teplejšia, a to od -3 do 1 stupňa Celzia. "Vietor bude umocňovať pocit chladu a pri silnom mraze a vetre a nechránenej pokožke sa rýchlo budú tvoriť omrzliny," varuje meteorologička. 
Na horách bude pokračovať pravé zimné počasie, sneh, vietor a teplota vo výške 1500 m okolo -10 stupňov Celzia. "Lyžiarske strediská majú od 15 do 100 centimetrov snehu, horská služba stále upozorňuje na možné lavínové nebezpečenstvo. Buďte preto opatrní, nech do nového roku vchádzate zdraví, šťastní , spokojní," uzavrela meteorologička Miriam Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy