Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Autá viacerých rodín zachvátil požiar. Škody boli miliónové
Zdielať na

Autá viacerých rodín zachvátil požiar. Škody boli miliónové

PEZINOK/DONOVALY / Rodina z Pezinka cestovala za kamarátmi do Popradu, keď sa ich výlet poriadne skomplikoval. Na horskom priechode Donovaly im začalo horieť auto. V tom čase sa v ňom viezli aj dve malé deti. Takýchto a podobných požiarov vlani riešili hasiči stovky a škody boli miliónové.

Tridsiaty prvý október, štvorčlenná rodina cestovala za kamarátmi, keď z ničoho nič sa začal spod auta valiť biely dym, ktorý sa v priebehu pár minút zmenil na poriadny oheň. Nikomu z posádky sa našťastie nič nestalo, auto ale zhorelo, príčinou bola zrejme technická porucha.

Oheň zachvátil auto aj 23. novembra. Manželia zo Stropkova mali namierené na vianočné nákupy. Plány im zmarili plamene, ktoré im počas jazdy začali šľahať z výfuku. Na požiar ich upozornili oproti idúci vodiči. 

Technické poruchy, podpaľači ale aj nehody. Príčiny sú rôzne, výsledok je ale vždy rovnaký. "Od začiatku roka zaznamenali hasiči celkom 898 požiarov osobných motorových vozidiel," uviedla hovorkyňa Prezídia Hasičského zboru Zuzana Farkasová. Niektoré zhoreli do tla, iné boli poškodené len čiastočne. Nie pri jednom požiari plamene zničili aj vedľa stojace vozidlá či garáže v ktorých boli autá odparkované. Hasiči mali najviac prípadov požiarov vozidiel v trnavskom kraji a najmenej v nitrianskom kraji. Tieto údaje sú evidované do konca novembra, čísla sa tak do konca roka môžu ešte zmeniť.  

"Pri týchto požiaroch boli usmrtené štyri osoby a zranilo sa dvadsať osôb," pokračovala Farkasová. Z toho usmrtených bolo najviac v žilinskom kraji, a to dvaja. Najviac zranených bolo Trnavskom, Trenčianskom a Košickom kraji, všade po štyri osoby.  Hasiči vyčíslili škody za všetky zásahy do konca novembra na takmer 5 miliónov 800 tisíc eur. 

Pozrite si reportáž o smrteľných nehodách v Košickom kraji. Takáto je bilancia za rok 2018:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy