Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia rozbila gang narkobarónov. Zaistili drogy za 30 miliónov eur
Zdielať na

Polícia rozbila gang narkobarónov. Zaistili drogy za 30 miliónov eur

VARŠAVA / Policajtom sa podarilo zlikvidovať narkobarónov z prostredia futbalových chuligánov. Nielenže sa venovali predaju a distribúcii drog, ale na krku mali aj únosy, vydierania či výpalníctvo.

Organizovanej zločineckej skupine sa podarilo na čierny trh prepašovať vyše 5 a pol milióna ton marihuany v celkovej hodnote viac ako 25 miliónov eur. Podozriví pritom patria do okruhu takzvaných futbalových chuligánov. Okrem marihuany sa policajtom pri zásahu podarilo zadržať aj 122 kilogramov kokaínu v celkovej hodnote 4 a pol milióna eur. Dohromady zaistili kontraband za takmer 30 miliónov eur. "Drogy pašovali zo Španielska a Holandska. Najskôr sme netušili, že môže ísť o takú rozsiahlu sieť. Počas vyšetrovania iného trestného činu ale začal jeden z obvinených spolupracovať," uviedla vyšetrovateľka Anna Zbroja.

​Práve kvôli únosu podnikateľa sa podarilo prísť drogovým dílerom na stopu. Samotný proces zadržiavania podozrivých trval niekoľko dní, pričom policajti prehľadali viac ako 50 obydlí. Dohromady zadržali 39 podozrivých. "Počas domových prehliadok sme objavili obrovskú marihuanovú plantáž. Ak by sa im podarilo rastliny spracovať, medzi užívateľov by sa dostali tony tejto drogy," informovala hovorkyňa polície Katarzyna Cislo.

Spomedzi všetkých zadržaných nakoniec prokurátor obvinil až 26 osôb. Časť z nich je stíhaná väzobne. "Zistili sme, že organizovaná zločinecká skupina pracovala u nás už od roku 2015. Zaoberali sa aj únosmi, vydieraním a výpalníctvom," dodala Anna Zbroja.
Voči mužom bolo vznesené obvinenie z účasti na organizovanej zločineckej skupine. Ďalší piati sú obvinení z jej zosnovania. V prípade dokázania viny im hrozí trest od päť do 12 rokov.

Zákazníčka, ktorá nakupoval v obchode, našla na zemi sušinu, pravdepodobne marihuanu. Odovzdala ju ochranke:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy