Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Žena najprv tvrdila, že ju pohrýzol pes. Ukázalo sa ale, že jej v ruke vybuchla pyrotechnika
Zdielať na

Žena najprv tvrdila, že ju pohrýzol pes. Ukázalo sa ale, že jej v ruke vybuchla pyrotechnika

RUŽOMBEROK / V Ružomberku ošetrovali záchranári pacientku s devastačným poranením ruky. Šesťdesiatročná žena im spočiatku tvrdila, že ju pohrýzol jej vlastný pes. Až neskôr sa priznala, že jej v ruke vybuchla petarda.

"Po príchode na miesto hliadka videla, že majiteľka psa krváca z ruky, ale podľa plemena psa bolo jasné, že ju nenapadol on," povedal Roman Jankovič z mestskej polície v Ružomberku. Malý psík nebol agresívny a napriek rozsiahlemu zraneniu jeho majiteľky, nemal po tele žiadne stopy krvi. To, že ranu nespôsobili zuby zvieraťa bolo evidentné. "Neskôr to potvrdili aj privolaní zdravotnícki záchranári, ktorí povedali, že takéto zranenia nemohol psík spôsobiť. Až po krátkej konfrontácii sa pani priznala k tomu, že jej v explodovala v ruke petarda," dodal Jankovič.

"Došlo k devastačnému poraneniu hornej končatiny, s tým že jej boli amputované tri prsty," uviedol lekár Milan Frátrik. Pacientku ošetrili a previezli do nemocnice. Predstava, ako 60-ročná žena hádže petardy z balkóna, znela dosť neuveriteľne aj záchranárom. Ružomberčanka im poskytla nečakané vysvetlenie. Údajne si chcela zapáliť cigaretu, pričom si namiesto nej zapálila petardu. 

Či už sa to tak skutočne stalo alebo nie, amputované články prstov jej nedokázali zachrániť ani v nemocnici. Podľa lekárov sú takéto zranenia, našťastie, čoraz zriedkavejšie. "Tých prípadov oproti minulým rokom podstatne ubudlo, pretože to predávajú vyškolení pracovníci. Pre úraz je typické, že postihuje tvár a horné končatiny," uviedol Frátrik.

Okrem bezpečnosti netreba pri používaní zábavnej pyrotechniky zabúdať ani na časové obmedzenia, ktoré s tým súvisia. Preto ak sa chcete vyhnúť pokute, naštudujte si všeobecne záväzné nariadenia svojho mesta. 

Pozrite si archívnu reportáž. Pred blížiacim sa Silvestrom je totiž riziko zranenia vyššie. Buďte opatrní pri manipulácii s ňou a pri hádzaní sa ubezpečte, že vo svojom okolí nie je nikto, komu by ste mohli ublížiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy