Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Košické procesy. V roku 2018 poslali za mreže páchateľov najbrutálnejších trestných činov
Zdielať na

Košické procesy. V roku 2018 poslali za mreže páchateľov najbrutálnejších trestných činov

KOŠICE / Košické súdy sa v roku 2018 zaoberali viacerými závažnými procesmi. Páchateľov najbrutálnejších trestných činov poslali za mreže na dlhé roky.

Niektorými prípadmi sa zaoberajú súdy celé mesiace. V iných procesoch si páchatelia vypočuli rozsudky už po niekoľkých pojednávaniach. Trojica Medzevčanov vlani brutálne znásilnila a následne zavraždila 44-ročnú Žanetu bez domova. Dvaja z nich sa ku skutku priznali, najstarší Vladimír tvrdil, že je nevinný. Vladimírovho brata, mladistvého Jána, senát odsúdil na 10 rokov väzenia. Bratranec František strávi za mrežami 22 rokov. Vladimírovi vymerali 24 ročný trest.

Aj Rastislav z Betliara, ktorý mal vlani pripraviť o život vlastnú mamu, už pozná svoj trest. Päťdesiatšesťročnú Lýdiu mal zavraždiť nožom, ktorý jej podľa obžaloby zabodol priamo do krku. A to dokonca len deň potom, čo pochovali otca. Sudca nemal žiadne pochybnosti o jeho vine a poslal ho za mreže na 20 rokov.

Václav a Alojz, dvaja mladí muži z osady v Medzeve si na košickom súde vypočuli nekompromisný verdikt za vraždu bezdomovca Milana. Podľa obžaloby ho vlani brutálnym spôsobom dobili konármi. Obom súd vymeral trest v strede trestnej sadzby a to 17 rokov odňatia slobody. Alojz a Václav sa na mieste odvolali. Verdikt teda právoplatný nie je, prípad uzavrie až krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy