Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V Smižanoch sa v noci strieľalo. Podľa miestnych to je normálne
Zdielať na

V Smižanoch sa v noci strieľalo. Podľa miestnych to je normálne

SMIŽANY / Osadou v Smižanoch sa počas noci ozvali minimálne dva výstrely. Dôkazom je video, ktoré sa šírilo na sociálnej sieti. Nočné vyčíňanie totiž niekto nakrútil a zavesil na internet.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa nočná streľba odohrávala na ulici v Smižianskej osade. Na videu sú pravdepodobne miestni mladíci. Dve postavy majú na hlavách kukly. Rozprávajú rómsky. Podľa prekladu je video plné nadávok, spomína sa v ňom Levoča, Hranovnica a Smižany. 

Potom si jeden z aktérov rozopne bundu, za nohavicami má krátku strelnú zbraň. Tú vytiahne a dvakrát vystrelí. Do vzduchu a do zeme. "Nie sme v bezpečí teraz. Keď už také dačo robia, tak už nie," povedala obyvateľka osady.  Miestny chlapec našiel na ulici vystrelenú nábojnicu z takzvanej plynovej pištole. Je preto možné, že aj aktéri na videu z nej strieľali.

"Pri tej bránke, druhý dom, či tretí. Takto sa často strieľa, hej. Večer strieľajú," hovorí Jakub, ktorý našiel nábojnice. Video už má v rukách aj polícia. Podľa krajskej hovorkyne začali okamžite konať.

"Po vykonaní úkonov smerujúcich k stotožneniu osôb boli ešte v ten deň zo skutku obvinené 2 osoby, z ktorých jedna je osoba mladistvá," informuje hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová. Polícajti vyšetrujú tento prípad ako trestný čin násilia proti skupine obyvateľov. Za čo hrozí až trojročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy