Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po čelnej zrážke nafúkala vodička viac ako 3 promile
Zdielať na

Po čelnej zrážke nafúkala vodička viac ako 3 promile

KOŠICE / Na ceste smerom na Košickú Belú sa čelne zrazili dve autá. Nehodu pravdepodobne spôsobila vodička Seatu, ktorá prešla do protismeru. Policajti ostali po dychovej skúške prekvapení. Žena, ktorá pracuje na košickom magistráte si totiž sadla za volant poriadne opitá.

Policajti po čelnej zrážke vodičke namerali viac ako tri promile alkoholu. K nehode došlo na ceste na Košickú Belú, niekoľko kilometrov za odbočkou na Jahodnú. Tento úsek miestni považujú za mimoriadne nebezpečný. Päťdesiatosemročná žena v stave ťažkej opitosti stratila nad autom kontrolu a čelne narazila do ďalšieho Seatu, v ktorom sedel vodič. "My sme zabezpečili vozidlíá proti pohybu a sprejazdnili komunikáciu, nakoľko bola na určitý čas uzavretá," uviedol Marek Majerský, veliteľ zásahu. 

Našťastie sa nikomu nič nestalo. Oboch vodičov záchranári ošetrili na mieste. Podľa informácií televízie JOJ mala mať vodička v aute fľašu vodky. "Výsledok dychovej skúšky 58-ročnej vodičky bol pozitívny a to viac ako 3 promile alkoholu v dychu. Opakované skúšky mali stúpajúcu tendenciu," uviedla hovorkyňa košickej krajskej polície Lenka Ivanová. 

Pri opakovanej skúške to malo byť dokonca takmer 4 promile. Žena pracuje na magistráte mesta Košice. V pondelok v práci nebola.

"Máme informácie, že skutočne naša kolegyňa z útvaru hlavného architekta mesta Košice dnes spôsobila nehodu pod vplyvom alkoholu, stalo sa to počas dňa, kedy čerpá dovolenku," uviedol Jozef Marko, hovorca Magistrátu mesta Košice. Vodička údajne tvrdila, že má problémy v práci a preto pila.

Zatiaľ je predčasné hovoriť o nejakých pracovno-právnych a samozrejme aj trestno-právnych dôsledkoch, podstatné v tejto chvíli je, že pri tejto nehode nebol nikto zranený, na druhej strane bez ohľadu na to musíme jej nezodpovedné konanie dôrazne odsúdiť, je určite odsúdeniahodné. "Vodička bola umiestnená do cely policajného zaistenia a obvinená z prečinu pod vplyvom návykovej látky," dodala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Vodičku umiestnili do cely policajného zaistenia a obvinená z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V najbližších dňoch sa postaví pred sudcu, ktorý rozhodne o jej ďalšom osude.

33-ročný Sninčan havaroval a okolnosti nehody boli nejasné. Policajti našli iba zdemolované auto bez vodiča. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy