Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dvaja mladíci brutálne napadli muža na námestí. Súd rozhodol o ich predbežnej väzbe
Zdielať na

Dvaja mladíci brutálne napadli muža na námestí. Súd rozhodol o ich predbežnej väzbe

ZVOLEN / Nikola (17) a Ján (20), ktorí čelia obvineniu z lúpeže s následkom smrti sú už vo väzbe. Dvaja mladíci v piatok v noci priamo na zvolenskom námestí fyzicky napadli a okradli 51-ročného Jaroslava. Nič netušiaci muž sa krátko pred polnocou vracal domov keď naňho mladíci zaútočili. Muž útok neprežil.

Mladíkov, ktorých počas víkendu zadržali policajti vo Zvolene, už obvinili z lúpeže s následkom smrti spáchaného formou spolupáchateľstva a predviedli ich pred sudcu zvolenského súdu. Ten rozhodol, že u oboch sú dôvody na väzobné stíhanie a poslal ich za mreže. "Z dôvodu útekovej a preventívnej väzby. Sudca u obvinených dôvody väzby nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka," upresnila Alena Sigetyová, zastupujúca hovorkyňa súdu. 

​Za lúpež s následkom smrti, hrozí 10 až 15-ročné väzenie. Keďže jeden z útočníkov ešte nemal 18 rokov, u neho bude trest nižší. Obvinení majú kriminálnu minulosť. Obaja už boli vminulosti súdne trestaní a to za majetkovú aj násilnú trestnú činnosť.

​V piatok v noci 17-ročný Nikolas a 20-ročný Ján v piatok v noci fyzicky napadli a okradli 51 ročného Zvolenčana Jaroslava. Útok, ktorý sa odohral priamo na zvolenskom námestí pri kostole, skončil smrťou napadnutého muža. Kým ich zadržali policajti stihli ešte obvinení časť peňazí minúť v herni.

Na mieste kde sa tragédia odohrala sa ešte počas víkendu stretli ľudia, ktorých nešťastie zasiahlo a zapaľovali tu sviečky. "Poznala som ho 30 rokov, je mi strašne ľúto, že sa niečo také strašné stalo vo Zvolene," povedala jedna z kamarátiek zosnulého. "Jaro bol môj kamarát a je mi strašne ľúto, že sa niečo takéto deje," dodal ďalší. 

Jaroslavov brat, ktorý pracuje v Čechách, už cestuje na Slovensko. Tento rok to budú pre celú rodinu smutné Vianoce. "Rodičia sú zdrvení, otec je Štefan a brat mu chodil na Vianoce gratulovať, tak teraz sa nedočkajú. Najhoršie je keď vlastný rodič prežije svoje dieťa," povedal Ferdinand, brat obete. 

Jaroslav bol dláždičom a práve zvolenské námestie kde prišiel o život pred rokmi sám aj dláždil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy