Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Brutálne napadnutie 51-ročného muža. Dôvodom mala byť kapsička
Zdielať na
Krimi

Brutálne napadnutie 51-ročného muža. Dôvodom mala byť kapsička

ZVOLEN / Dvaja muži prepadli v piatok večer 51- ročného Zvolenčana priamo v centre mesta. Nič netušiaceho muža dokopali na zemi a ukradli mu tašku, kde mal aj peňaženku s bežnou hotovosťou. Dobitého muža previezli záchranári do zvolenskej nemocnice, lenže život mu už nezachránili. Jeden zo zadržaných má iba 17-rokov.

Piatok krátko pred polnocou došlo na ulici  A. Hlinku vo Zvolene k brutálnemu lúpežnému prepadnutiu. Dvaja doposiaľ neznámi muži napadli 51- ročného muža, keď sa vracal domov. Mali ho fyzicky napadnúť, čím mu spôsobili ťažké poranenia. "Ja som sedel v aute, počul som krik, dvaja mladíci sa tu dohadovali. Zrazu sa pri nich objavil nejaký pán a strhli ho na zem, a začali kopať," vyjadril sa svedok útoku. Následne mu z pleca strhli kapsičku, kde mal peňaženku s hotovosťou. 

​Muž, ktorý celý útok videl zo svojho auta nám povedal, že okamžite bežal zranenému na pomoc. Útočníci medzitým z miesta ušli a stratili sa v uličkách. Mužovi, ktorý zostal ležať na zemi sa snažili pomôcť privolaní záchranári, aj napriek obrovskej snahe sa mu ale život zachrániť nepodarilo. "Ja som sa venoval tomu pánovi, zastala tú hliadka a dávali mu prvú pomoc, ale už som počul, že asi sa to nepodarilo.Veľa toho som ani nevidel, udialo sa to rýchlo," pokračoval svedok. 

​Polícia začala vo veci okamžite konať. Za krátko ich totiž stopa priviedla k dvom osobám, pričom s najväčšou pravdepodobnosťou ide o podozrivé osoby. Obidve osoby boli zadržané. "Začali sme trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže s následkom smrti. Na určenie bezprostrednej príčiny smrti 51-ročného muža bola nariadená súdna pitva," informovala polícia. 

Dvoch mladíkov vo veku 20 a 17 rokov, ktorí sú podozriví z útoku na nevinného muža, zadržali policajti v dome, kde žijú. Podľa informácií TV JOJ už stihli časť peňazí, ktoré ukradli, minúť v herni. Obaja sú už na policajnom oddelení, kde na nich čakajú výsluchy. "Polícia vykonáva procesné úkony a akékoľvek podrobnosti zverejniť by bolo predčasné," dodala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Pozrite si reportáž o agresívnom útoku, ktorý vlastne nemal ani motív:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy