Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sestry napadol muž mačetou. Polícia po ňom stále pátra, ženy sú v ťažkom stave
Zdielať na

Sestry napadol muž mačetou. Polícia po ňom stále pátra, ženy sú v ťažkom stave

VEĽKÝ GROB / Dve sestry dôchodkyne, ktoré ešte v utorok prepadol v ich vlastnom dome dosiaľ neznámy útočník a napadol ich mačetou, sú našťastie mimo ohrozenia života. Ich ťažké zranenia si však vyžiadali operácie.Polícia zatiaľ páchateľa brutálneho útoku nemá.

Sestry, 77 -ročná Mária a rok strašia Ema boli v utorok okolo piatej hodiny podvečer vo svojom rodinnom dome v obci Veľký Grob, keď im páchateľ odpojil elektrinu a vošiel dovnútra. Okrem toho, že bezvládne ženy surovo zbil, dokonca použil aj mačetu, ktorou im spôsobil ťažké zranenia. Obe ženy previezli do nemocníc a postúpili rôzne vyšetrenia, umiestnili ich na ARO a boli pod neustálym dohľadom lekárov. Ema bola dokonca v umelom spánku. Jej stav sa ale našťastie polepšil.

​Obe napadnuté dôchodkyne sú stále v nemocniciach. Zatiaľ, čo pani Mária je stále v Galantskej nemocnici, jej sestra pani Ema leží v v nemocnici na bratislavských Kramároch. Podľa našich informácií ju mali lekári v pondelok operovať. "Spomínaná pacientka je stabilizovaná, pri plnom vedomí, mimo ohrozenia života. No ja naďalej zostáva hospitalizovaná v našej nemocnici," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. 

"Pacientka je aj naďalej hospitalizovaná v galantskej nemocnici, jej stav je stabilizovaný a zajtra je plánovaný prevoz na vyššie pracovisko do Bratislavy," uviedol hovorca siete nemocníc Tomáš Král. Napriek tomu, že pár hodín po útoku, policajti urobili v dedine raziu a zadržali niekoľko ľudí, ktorých predviedli na policajnú stanicu na výsluch, konkrétnu osobu zatiaľ nemajú. Zatiaľ a teda nevie, či páchateľ konal sám, išiel lúpiť alebo chcel bezbranným ženám úmyselne ublížiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy