Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Vošiel do domu a mačetou mal brutálne napadnúť dve ženy. Polícia na výsluch predviedla niekoľko osôb
Zdielať na

Vošiel do domu a mačetou mal brutálne napadnúť dve ženy. Polícia na výsluch predviedla niekoľko osôb

VEĽKÝ GROB / Dve dôchodkyne skončili s ťažkými zraneniami v nemocnici. V ich rodinnom dome v obci Veľký Grob v okrese Galanta ich totiž niekto surovo napadol. Ešte predtým ako vošiel dovnútra, mal dom odpojiť od elektriny. Polícia už predviedla viacerých podozrivých.

Neuveriteľne surový čin sa stal v utorok podvečer v inak pokojnej obci, kde žije asi dve tisíc obyvateľov. Zatiaľ neznámy útočník vošiel do jedného z rodinných domov a napadol 78-ročnú Emu a o rok mladšiu Máriu. Dôchodkyne surovo zbil a dokonca mal použiť aj mačetu, ktorou ich ťažko zranil. Potom z domu ušiel.

Napriek tomu, že ich zranenia boli veľmi vážne, pani Mária po útoku privolala záchranné zložky. K rodinnému domu ihneď dorazili aj policajné hliadky. Zatiaľ, čo niektorí zabezpečili okolie domu, ďalší sa po informáciách pustili do pátrania po páchateľovi. 

Záchranári obe ženy ošetrili a následne ich previezli do nemocníc v Bratislave a Galante. Jedna z nich mala veľmi ťažké poranenia hlavy. "Prvá z nich utrpela úraz hlavy a ruky, druhá mala žiaľ vážnejšie poranenia. Záchranári ju museli uviesť do umelého spánku," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Podľa zdravotníkov boli najťažšie poranenia u oboch sestier práve sekčné rany na hlave. Tak ako Mária, aj jej sestra Ema sú pod neustálym dohľadom lekárov.  "Bola k nám privezená pacientka so sekčnom ranou na hlave. Momentálne sa nachádza v umelom spánku, jej stav je zatiaľ stabilizovaný. Čaká sa na ďalší vývoj," informovala Kliská.

Policajti a kriminalisti boli na mieste aj v stredu a rodinný dom, v ktorom násilník bezbranné dôchodkyne napadol, bol opáskovaný. Podľa informácií TV JOJ policajti zadržali niekoľko osôb a predviedli ich na výsluch. Konkrétnu osobu zatiaľ nemajú. Dokonca mali urobiť aj raziu. O motíve tohoto surového útoku je zatiaľ predčasné hovoriť. Zatiaľ polícia neposkytla informácie ani o tom, či z domu niečo zmizlo.

Pozrite si reportáž z útoku na vianočných trhoch v Štrasburgu. Na mieste je aj náš reportér Richard Juriš:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy