Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pred súd sa opäť postavil člen cudzineckej légie Tatič. Vymerať mu majú nový trest
Zdielať na

Pred súd sa opäť postavil člen cudzineckej légie Tatič. Vymerať mu majú nový trest

KOŠICE / Člen cudzineckej légie Ján Tatič sa v stredu opäť postavil pred senát košického Okresného súdu. Spolu s ďalšími dvomi mužmi čelil obvineniu z prečinu poškodzovania cudzej veci a krádeže. Hoci si rozsudok vypočul už minulý rok, súd musel prípad prejednať znovu.

Jeden z obžalovaných si mal objednať u Tatiča podpálenie auta. Tatič s touto požiadavkou oslovil Marcela M, ktorý auto polial benzínom a zapálil. Okrem auta značky Opel oheň poškodil i ďalšie dve vozidlá. Okrem toho si údajný člen košického podsvetia vlani vypočul verdikt aj vo veci krádeže v obchodnom dome spred ôsmich rokov.

Tatič vinu nepoprel a súd ho uznal vinným. Od uloženia trestu ale upustil, odpykával si totiž trest za podvod. Tatičov obhajca sa po rozsudku odvolal a prípad skončil na druhostupňovom súde. Krajský súd po odvolaní rozsudok zrušil a prípad opäť skončil na stole prvostupňového senátu."Prvostupňový súd nezohľadnil predchádzajúce odsúdenia, a tým pádom by vychádzalo, od Špecializovaného súdu v spojení s Najvyšším súdom by vykonal podstatne vyšší trest, pretože by došlo ku sčítaniu, čo v slovenskom právnom systéme nie je prípustné," vyjadril sa obhajca  Ivan Vanko. 

"Stotožňujem sa s konštatáciou a so záverečnou rečou môjho obhajcu, nemám k veci viac čo dodať," povedal obžalovaný Ján Tatič. Úlohou senátu je zrušiť všetky predchádzajúce rozsudky v iných trestných veciach a uložiť Tatičovi nový trest. "A mal by uložiť jeden súhrnný trest," poznamenal obhajca Vanko. Tatič sa v minulosti dopustil podvodu, krádeží, nedovoleného ozbrojovania i podpálenia kasína. Prokurátor preňho žiada súhrnný 13-ročný trest. Predseda senátu si nechal čas a nový rozsudok vynesie na budúci týždeň.

Pozrite si reportáž o prípade Tatiča z minulého roka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy