Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Streľba v Banskej Bystrici. Kriminalisti skúmajú súvis s podpáleným terénnym autom
Zdielať na

Streľba v Banskej Bystrici. Kriminalisti skúmajú súvis s podpáleným terénnym autom

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici v nedeľu nadránom zatiaľ neznámy páchateľ prestrelil garážové dvere v rodinnom dome. Jedna strela skončila aj v pneumatike zaparkovaného auta. Majiteľa domu v noci síce prebudilo zvláštne búchanie, no až keď ráno vyšiel pred garáž, zistil čo sa stalo.

Dvanásť dier po výstreloch našli banskobystrickí kriminalisti na garážových dverách rodinného domu. Strieľal zatiaľ neznámy útočník. "Došlo k poškodeniu garážových dverí, ako aj pneumatiky na vozidle zaparkovaného v garáži," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Okolo piatej ráno sa mali domáci zobudiť na zvláštne zvuky, údajne to znelo ako výstrely zo zbrane s tlmičom. Škody napáchané útočníkom si všimli až ráno keď vyšli na dvor. "V súvislosti s týmto prípadom sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci," povedala Kováčiková. 

Na mieste boli kriminalisti aj technik, v garáži aj okolí zaisťovali stopy, ktoré by ich mohli doviezť k útočníkovi so zbraňou. Podľa informácií TV JOJ polícia preveruje aj možný súvis tohto útoku s tohtotýždňovým nočným požiarom na vjazde do Banskej Bystrice. Podpaľač tam pred budovami firiem zapálil zaparkované terénne auto. 

V oboch prípadoch s nejasným motívom páchateľov sú totiž poškodenými ľudia pohybujúci sa v realitnom biznise. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme poskytovať žiadne podrobnejšie informácie," dodala Kováčiková. 

​Pozrite si reportáž o požiari terénneho auta, ktorý môže súvisieť s uvedeným prípadom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy