Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
S ťažkými zraneniami uviazol muž v lese. Na mieste zasahoval vrtuľník
Zdielať na

S ťažkými zraneniami uviazol muž v lese. Na mieste zasahoval vrtuľník

ŠMIGOVEC / V piatok ráno uviazol s ťažkými zraneniami hlboko v lese 43-ročný muž. Smerovali k nemu záchranári aj hasiči. Zásah im ale komplikoval náročný terén. Stav muža bol natoľko vážny, že si pre neho prileteli vrtuľníkom.

Bolo krátko po pol deviatej ráno keď do lesov nad obcou Šmigovec smerovali záchranári aj hasiči. Pomoc potreboval 43-ročný muž. Ten sa podľa záchranárov počas manipulácie s drevom pošmykol z radlice. Pri náraze utrpel ťažké zranenia. "Pacient pri páde utrpel ťažšie poranenia, bol pri vedomí a komunikoval," uviedla Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárov. 

​Všetko sa udialo hlboko v lese, kam sa záchranné zložky mohli dostať iba peši. Záchranári aj hasiči museli zraneného muža preniesť cez náročný terén. "Príslušníci transportovali zranenú osobu do vozidla rýchlej zdravotnej pohotovosti," informoval Jaroslav Guranič, veliteľ HaZZ Snina. 

Na mieste museli zasahovať aj leteckí záchranári, ktorí zraneného transportovali do nemocnice vrtuľníkom.

Zranený muž nie je zamestnancom štátnych lesov. Za akých okolností došlo k úrazu zatiaľ jasné nie je. "Úraz sa stal na pozemkoch v správe Lesov SR. Nešlo však o nášho zamestnanca, ani dodávateľa prác. Podrobnejšie informácie budú známe až po prešetrení prípadu," dodal Radko Srnka, referent odboru komunikácie Lesy SR. 

Dôchodca sa stratil v lese. pozrite si o tom reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy